David De Gean kausi on ollut vaikea.

Manchester Unitedin maalivahti on tehnyt kauden aikana lukuisia virheitä, joiden myötä seura menetti tärkeitä pisteitä, vaikka lopulta saavuttikin paikan ensi kauden Mestarien liigassa.

Espanjalaisvahti on saanut huomattavasti kritiikkiä peliesityksistään. De Gea on tiettävästi koko Valioliigan parhaiten palkattu pelaaja, mutta peliesitykset ovat olleet jo pitkän aikaa kaukana madridilaisen aiemmin osoittamasta tasosta.

Manchester Unitedin seuralegenda Roy Keane ei säästellyt sanojaan De Gean suhteen.

– En ole koskaan arvostanut häntä juurikaan. Hän tekee liikaa virheitä ja etenkin sellaisia suuria virheitä, joiden myötä Manchester United menettää pisteitä. Tämä on minun mielipide. Jos Manchester United haluaa taistella pokaaleista, seura tarvitsee paremman maalivahdin, Keane väitti Sky Sportsille.

– Manchester United tarvitsee muutoksen maalilleen. Hyökkääjät ja keskikenttäpelaajat myydään, jos he eivät onnistu, mutta jostain syystä he luulevat, että meidän on jatkettava samalla maalivahdilla koko ajan, vaikka muut olisivat myyneet hänet jo pari vuotta sitten.

– Jalkapallo ei toimi niin. Näimme esimerkiksi sen, miten korkealle tasolle Liverpool on noussut vaihdettuaan maalivahtiaan. Missä se ongelma on? Jos maalivahti ei pelaa hyvin, on hänet vaihdettava. Kyllä hyviä maalivahteja löytyy.