Mestari-KuPS joutuu tänään kovaan testiin – ”Mitään ei saa koskaan ilmaiseksi”

© Kuva: Getty Images

Veikkausliigan hallitsevalla mestarilla Kuopion Palloseuralla on tänään mahdollisuus nousta jo yhdeksään pisteeseen, kun se kohtaa FC Hongan Espoossa.

KuPS:n lisäksi kuudessa pisteessä ovat Helsingin Jalkapalloklubi, turkulainen FC Inter ja Tampereen Ilves. Honka jahtaa nyt avausvoittoaan, sillä sen kaksi ensimmäistä ottelua ovat päättyneet tasapeleihin.

– Honka on hyvä joukkue kuten Interkin. Kova peli on edessä. Suomalaisjoukkueiden välillä ei ole isoja eroja. Me lähdemme voittamaan jokaista peliämme ja meidän täytyy pitää oma tasomme korkeana kaikessa mitä me teemme. Mitään ei saa koskaan ilmaiseksi, päävalmentaja Arne Erlandsen sanoo KuPS:n verkkosivuilla.

– Me olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten joukkue pelasi tiistaina (Interiä vastaan). Se ottelu on kuitenkin historiaa ja nyt on edessä uusi kova ottelu, johon meidän pitää valmistautua oikealla tavalla. Pääasia on, että me jatkamme työntekoa samalla tavalla jokaisessa harjoituksessa ja ottelussa, hän jatkaa.

Hongan puolustaja Tapio Heikkilä myöntää, etteivät espoolaiset voi olla sarjan alkuun tyytyväisiä pisteiden valossa. Hän ei silti ole joukkueen pelaamisesta huolissaan.

– Pelin peruspalaset ovat kuitenkin meillä hyvin kohdillaan ja pääpiirteittäin peli näyttää siltä miltä haluammekin. Tottakai maalintekoa pitää parantaa, emme ole saaneet palloa paikoista sisään. Tällä pelillä luomme tulevaisuudessakin varmasti paljon paikkoja ja jossain vaiheessa verkotkin alkavat varmasti heilumaan, Heikkilä toteaa Hongan verkkosivuilla.

Hän odottaa kello 18.30 käynnistyvästä kamppailusta tiukkaa ja rankkaa, sillä KuPS on suoraviivainen, juoksuvoimainen ja korkealta prässäävä vastustaja.

– Olemme tutkineet KuPS:n pelaamista ja tiedämme, mitä meidän täytyy tehdä ottaaksemme siitä ottelusta täydet pisteet.