MTV: HJK:n entinen kapteeni tavoittelee paikkaa EM-joukkueesta eksoottisissa oloissa: ”Netistä saattoi löytyä kauhutarinoita”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Helsingin Jalkapalloklubin viime kauden kapteeni, keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström, siirtyi viime talvena ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille.

Dahlströmin, 23, uudeksi seuraksi valikoitui Moldovan liigan suursuosikki ja hallitseva mestari FC Sheriff, joka pitää majaansa yksipuolisesti itsenäiseksi julistautuneen Transnistrian pääkaupungissa Tiraspolissa.

Jalkapalloa seuraaville Sheriff on tuttu nimi europeleistä, mutta Transnistria ja Tiraspol ovat monelle täysin tuntematonta seutua. Dahlström myöntää MTV:n haastattelussa, ettei ennen Sheriffin sopimustarjousta tiennyt nykyisestä joukkueestaan tai uusista kotikulmistaan mitään.

– Vasta kun on muuttanut tänne ja asunut täällä, on saanut kuvan, mikä täällä on tilanne. Netistä saattoi löytyä kauhutarinoita, mutta niistä sai ihan väärän kuvan. Täällä olen huomannut, että tämä on täysin normaali paikka. Ei tämä tietenkään ole Stadi, missä olen syntynyt ja kasvanut, mutta en missään nimessä sanoisi, että katastrofi. Ihan yhtä lailla täällä voi elää.

Dahlström on ehtinyt pelata Sheriffin riveissä kahdessa ottelussa. Sarjakauden ensimmäisen koitoksen hän seurasi vaihtopenkiltä, toisessa hän pääsi 68. minuutilla kentälle ja viimeisimmässä pelissä Dahlström tahkosi täydet minuutit ja syötti yhden joukkueensa maaleista 6-0-voitossa Codru Lozovaa vastaan. Sheriff johtaa Moldovan liigaa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Se on voittanut kaikki ottelunsa tehden niissä yhteensä yhdeksän maalia, eikä omissa ole soinut vielä kertaakaan.

Moldovan suurseuran puitteet ovat tehneet suuren vaikutuksen Dahlströmiin, joka pelasi HJK:n edustusjoukkueessa lähes 150 ottelua. Sheriffin kotistadion vetää parhaimmillaan lähes 13 000 katsojaa. Seuralla on käytössään myös oma harjoituskeskus, jossa sillä on pienempi stadion, useita harjoituskenttiä, sisähalli, pelaajien hotelli, ravintola, sairaala, uimahalli, kuntosali, tennishalli ja ulkotenniskentät.

– Olosuhteet ovat niin mielettömät, että se on vain itsestä kiinni, kuinka hyvin haluaa ottaa siitä kaiken irti. Kun on noin hyvät olosuhteet, sinne haluaa mennä treenaamaan itsekseen lisää tai tekemään jotain, mikä edistää omaa uraa.

Dahlström toivoo pääsevänsä tiraspolilaisten kanssa Eurooppaan. Sheriff on selviytynyt viime vuosina muutamaan otteeseen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, viimeksi kaudella 2017-18, jolloin se oli lähellä päästä myös jatkopeleihin.

– Se on se ykkösjuttu rehellisesti sanottuna. Varmasti kaikki tietävät, että ei Moldovan pääsarjaa niin seurata. Europelit ovat paikka, missä voi näyttää tasonsa ja herättää kiinnostuksen.

Dahlström haluaisi herättää myös A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kiinnostuksen. Hän debytoi Huuhkajissa viime vuoden tammikuussa harjoitus- ja pelileirillä Qatarissa.

– Tavoite on päästä A-maajoukkueeseen sekä päästä seuratasolla eteenpäin. Mihin suuntaan, mihin maahan, mihin sarjaan? Sitä en osaa sanoa.

Miesten maajoukkue selvitti ensimmäistä kertaa tiensä arvokisoihin, kun se lunasti karsinnoista paikan tämän kesän EM-kisoihin. Koronaviruspandemia pakotti kuitenkin siirtämään turnausta vuodella eteenpäin. Dahlströmille se antoi lisää aikaa näyttää osaamistaan Kanervalle ja kumppaneille.

– Tavallaan sitä voi ajatella jopa hyvänä juttuna, että on yksi vuosi lisää aikaa kehittyä ja sitä kautta on mahdollisuus nousta mukaan.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS