Huuhkajien maalilla 26 maaottelua pelannut Niki Mäenpää ei ole pelannut kaudella 2019-2020 järin paljon. 35-vuotias suomalaistorjuja oli koko syyskauden Bristol Cityn kakkosvahtina, kunnes pääsi vihdoin tammikuussa pelaamaan yhden FA Cupin ottelun.

Sarjakauden ensimmäisen pelinsä Mäenpää pelasi karkauspäivänä, ja vain viikkoa myöhemmin toiseen putkeen. Sitten koittikin jo koronatauko myös Englannin toisella sarjatasolla Mestaruussarjassa.

Kun pelit Championshipissa vihdoin juhannuksena taas jatkuivat, oli Mäenpää penkillä Bristol Cityn ensimmäisessä pelissä Blackburnia vastaan. Seuraavassa ottelussa Sheffield Wednesdayta vastaan (28.6.) Mäenpää sai kuitenkin torjuntavuoron, joutuen taipumaan 1-2 -tappioon.

Keskiviikkoisessa ottelussa Nottinghamia vastaan Mäenpää oli Bristol Cityn avauskokoonpanossa jälleen. Tänään hänen ottelunsa kesti kuitenkin vain 28 minuuttia, kunnes hän joutui tekemään tilaa kauden ykkösvahtina aloittaneelle Daniel Bentleylle. Syy vaihtoon oli Mäenpään nilkkavammassa.

– Hän väänsi nilkkaansa pelattuaan libero-maalivahtina. Hän laskeutui ikävästi nilkan päälle ja sanoi, ettei voi jatkaa, Bristol Cityn valmentaja Lee Johnson kommentoi loukkaamista Bristol Postille.

Bristol City hävisi pelin 0-1. Ottelun ainoan maalin teki Nottinghamin Tiago Silva 62. minuutilla, siis Bentleyn selän taakse. Bristol City on sarjassa sijalla 12, kun pelaamatta on kuusi kierrosta. Nousukarsintapaikkaan on matkaa kuusi pistettä.