Perinneseura palaa Valioliigaan! Marcelo Bielsan Leeds juhlii nousua

© Kuva: Getty Images

Marcelo Bielsan valmentaman Leedsin nousu Valioliigaan varmistui perjantai-iltana. Leeds ei ollut pelivuorossa, mutta West Bromwich kärsi tappion Huddersfieldille, mikä tarkoitti sitä, että Leeds ei voi pudota Englannin Mestaruussarjassa enää kahden parhaan ulkopuolelle.

Leedsin lähtökohdat olivat jo valmiiksi hyvät, eikä se tarvitse viimeisestä kahdesta pelistään enää lainkaan pisteitä. Kolmannella sijalla oleva Brentford voi nousta tasapisteisiin ja mennä maalieron turvin ohi, mutta sarjakakkonen WBA on varmuudella Leedsin takana kauden päättyessä.

Leeds nousi Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen. Nousu tuli sopivaan paikkaan, sillä seura juhlii satavuotista historiaansa tällä kaudella. Perinteikäs seura voitti Valioliigaa edeltäneen Englannin pääsarjan kolme kertaa ja on voittanut lisäksi FA Cupin, Liigacupin, ollut Mestarien liigan välierissä ja tullut UEFA Cupissa toiseksi.

Toisesta suoran nousijan paikasta käydään kova taisto. West Bromwichilla on yksi peli jäljellä, ja Huddersfieldille kärsityn tappionsa takia WBA päästi pisteen päässä niskaan hengittävän Brentfordin nyt etulyöntiasemaan, sillä Brentford pelaa vielä kaksi ottelua.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½