Suomalaiskapteenin seura kohun keskellä – entinen harjoittelija syyttää kaiken voittanutta David Villaa seksuaalisesta häirinnästä: ”Joka v*tun päivä”

© Kuva: Getty Images

Espanjan maajoukkueesta ja muun muassa FC Barcelonasta tuttu David Villa on kovien syytösten keskellä. Villan entisen seuran, New York City FC:n, entinen työharjoittelija paljasti Twitterissä rajuja syytöksiä Villaa kohtaan.

Skyler B -nimimerkillä Twitterissä esiintyvä henkilö kirjoitti ajastaan NYCFC:n harjoittelijana, josta tuli hänelle lopulta karmea kokemus omien sanojensa mukaan.

– Luulin saavani elämäni mahdollisuuden harjoittelupaikkani kautta. Mutta sainkin David Villan, joka kosketteli minua joka v*tun päivä. Se oli pomoistani loistavaa huumoria.

– Häirintä, jota koin NYCFC:ssä oli niin hirveää, että nyt jopa ajatus ammattiurheilusta kauhistuttaa minua. Muutan koko urani suuntaa, koska se, mitä he minulle tekivät, pilasi unelmani.

– Minusta on hulvatonta, että minulle sanottiin jatkuvasti, että minulla on surkea asenne työhön. Ikään kuin se, etten aina saapunut töihin, koska tiesin, että minua kosketellaan, haukutaan tai tönitään kaksin käsin, niin totta kai minulla oli huono asenne, nimimerkki kirjoittaa Twitterissä.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

NYCFC kertoi ottavansa tosissaan syytökset ja tutkivansa asian perinpohjaisesti. NYCFC:n nykyinen kapteeni on suomalainen Alexander Ring, joka pelasi seurassa myös samaan aikaan David Villan kanssa. Villa toimi myös joukkueen kapteenina edustaessaan New York Cityä.

– New York City Football Club on nähnyt entisen harjoittelijansa syytökset sosiaalisessa mediassa. Otamme asian erittäin vakavasti emmekä siedä minkäänlaista häirintää missään organisaatiomme osassa. Aloitamme välittömästi asian tutkinnan, seura kertoi tiedotteessa.

Myös syytösten keskellä oleva David Villa kommentoi asiaa ja kiisti syyllisyytensä.

– Syytökset ovat täysin vääriä ja kiistän ne. Ahdistelu on vakava ongelma monelle ihmiselle. Tämä häpäisee heitä, jotka todella kärsivät häirinnästä, kun toiset käyttävät sitä vain tekosyynä keksiä tekaistuja syytöksiä. Lakimiehet työskentelevät osoittaakseen nämä syytökset perättömiksi. Pyydän mediaa ja yleisöä kunnioittamaan oikeuttani syyttömyysolettamaan tässä kyseisessä tapauksessa, Villan tiedotteessa kerrottiin ESPN:n mukaan.

Villan ura päättyi viime helmikuussa japanilaisessa Vissel Kobessa, johon hän siirtyi NYCFC:stä tammikuussa 2019. Villa voitti Espanjan kanssa MM-kultaa vuonna 2010 sekä EM-kultaa vuonna 2008. Lisäksi Villa voitti seuratasolla Barcelonan paidassa Mestarien liigan kaudella 2010-11, minkä lisäksi mies juhli La Ligan mestaruutta kahdesti Barcelonassa ja kertaalleen Atlético Madridissa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!