Tiistaina Mestarien liigan välierissä mittelivät kaksi ensikertalaista, kun PSG lopulta voitti RB Leipzigin maalein 3-0 ja eteni finaaliin. Irlantilainen asiantuntija Richard Sadlier antoi brutaalin, mutta varsin osuvan, analyysin välierässä kohdanneista seuroista ja videosta tulikin nopeasti somehitti.

Sadlier edusti peliurallaan Millwallia, mutta lupaava ura tyssäsi loukkaantumiseen jo 24-vuotiaana. Myöhemmin Sadlier on työskennellyt muun muassa Irlannin pääsarjaseura St. Patricks Athleticin toimitusjohtajana sekä tv-kommentaattorina.

Tiistaina Sadlier kertoi viiltävällä tavalla lisätietoa PSG:stä sekä RB Leipzigistä irlantilaisella RTÉ-kanavalla. Kanava teki kommentista lyhyen videon Twitteriin, ja se on kerännyt jo yli 1,9 miljoonaa näyttökertaa.

– Nämä seurat ovat hyvin epäsuosittuja täysin ymmärrettävistä syistä.

– Yhdeltä kantilta kun katsoo Leipzigia, siellä on nuori päävalmentaja, energinen tapa pelata jalkapalloa, ihastuttava tarina siitä, kuinka seura on noussut lyhyessä ajassa täysin tyhjästä.

– Mutta asiaa voi katsoa toiseltakin kantilta. Omistussääntöjen, joihin suhtaudutaan Saksassa hyvin vakavasti, välttely tai jopa polkeminen. Eli kannattajien äänen kuulemista ei harkita. Siksi Saksassa kaikki toivovat heidän epäonnistuvan, koska jos tämä malli toimii hyvin, pelätään sitä, että kuka on seuraava, joka tekee samalla tavalla. Oikeastaan kyseessä on energiajuoman markkinointistrategia, siksi seura on olemassa.

PSG sai myös oman osansa.

– Ja mitä sitten tulee PSG:hen, se on vielä pahempaa. Heitä johtaa sellainen instituutio, jota syytetään journalistien kiduttamisesta aina homojen vangitsemiseen, puhumattakaan muista ihmisoikeusasioista. Joten jos lähestyt jalkapalloa siitä näkökulmasta, että seurajohtajat pitäisivät jotenkin valtuuttaa tai ainakin osoittaa olevansa syyttömiä, niin tämä ottelu ei ehkä ole sinulle, Sadlier puhui ilmekään värähtämättä.

Ottelun jälkeen Sadlier kommentoi Twitterissä videota, joka lähti leviämään kulovalkean tavoin.

– Parasta tässä on se, ettei kukaan muista, että ennustin Leipzigin voittoa, mies kirjoitti ironisesti.

Richie Sadlier

@RichieSadlier
Best of all, nobody will remember I tipped Leipzig to win beforehand

RTÉ Soccer

@RTEsoccer
'A marketing strategy for a drinks brand' and 'far worse' - Just why are #Leipzig and #PSG so unpopular? @RichieSadlier explains #RTESoccer #RTESport #UCL