Barcelonalle pahin nöyryytys yli 70 vuoteen – tähtipelaaja tarjoutui tekemään kovan ratkaisun: ”Minä siirryn ensimmäisenä sivuun”

© Kuva: Getty Images

Perjantai oli yksi synkimmistä päivistä Barcelonan seurahistoriassa. Katalonialaisjätti kaatui Mestarien liigan puolivälierässä Bayern Münchenille rajuin 2-8-lukemin.

Bayern oli otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, mutta vastaavaa tuskin odotti kukaan. Barcelona oli viimeksi hävinnyt ottelun kuudella maalilla huhtikuussa 1951, kun Espanyol voitti sen 6-0 sarjaottelussa. Siitä taas oli ehtinyt vierähtää 74 vuotta, kun Barça päästi viimeksi kahdeksan takaiskua. Tuolloin Sevilla voitti Barcelonan Copa del Reyn neljännesvälierien avausosassa 8-0.

Barcelonan oma kasvatti ja pitkäaikainen luottotoppari Gerard Piqué ei säästellyt sanojaan perjantain ottelun jälkeen. Hänestä Barcelona tarvitsee seurana täydellisen uudistuksen.

– Päivän sana on häpeä. Tuolla tavalla ei voi pelata, Euroopassa ei voi pelata tuolla tavalla, kommentoi Piqué Movistarille.

– Tämä ei ole ensimmäinen, toinen tai kolmaskaan kerta. Tämä on todella vaikeaa. Meidän kaikkien on katsottava peiliin.

– Tämä seura tarvitsee muutoksia, enkä puhu vain valmentajasta tai pelaajista. En halua osoittaa syyttävällä sormella ketään. Tarvitsemme kaikenlaisia rakenteellisia muutoksia, koska tämä ei ole ensimmäinen, toinen tai kolmas kerta.

– Minä tarjoudun lähtemään ensimmäisenä, jos tarvitsemme uutta verta. Minä siirryn ensimmäisenä sivuun.

Piqué on pelannut Barcelonassa lähes 550 ottelua. Kuva: Getty Images

– Tämä on pohjakosketus. Minusta meidän kaikkien on mietittävä ja päätettävä, mikä on Barçan parhaaksi. Se on kaikista tärkein asia.

Yhtenä, pitkälti satavarmana, muutoksena pidetään päävalmentajan vaihtumista. Barcelona antoi tammikuussa kenkää Ernesto Valverdelle ja korvasi hänet Quique Setiénillä, joka on saanut runsaasti lokaa niskaansa viime viikkoina.

Barcelona menetti Setiénin johdolla Espanjan La Ligan piikkipaikan ja siten mestaruuden arkkiviholliselleen Real Madridille, ja nyt katalonialaisseura putosi nöyryyttävällä tavalla Euroopan suurimmasta seurajoukkuekilpailusta.

Setiénin oli vaikea selittää tapahtunutta Bayernin näytöksen jälkeen. Oman tulevaisuutensa hän jätti muiden kommentoitavaksi.

– Tämä oli valtavan tuskallinen tappio. Päästimme liikaa maaleja, sanoi Setién Movistarille.

Setiénin ja Barcelonan sopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Kuva: Getty Images

– Joukkueemme musertui. Aloitimme ottelun ihan hyvin, mutta Bayernin dominointi monilla osa-alueilla oli meille liikaa.

– Juuri nyt on liian aikaista miettiä, jäänkö minä vai en. Se ei ole minusta kiinni. Meidän on pohdittava tätä kunnolla, otettava huomioon tämä tilanne ja tällaisen nöyryyttävän ja kivuliaan tappion merkitys.

Setiéniltä kysyttiin, mitä mieltä hän on Piquén ehdottamista kokonaisvaltaisista uudistuksista ja siitä, että tähtipuolustaja tarjoutui jättämään seuran.

– En kommentoi sitä. Olen ollut täällä vasta kuusi, kahdeksan kuukautta.

– Osan siitä täytyy pitää paikkaansa, kun Gerard Piquén kaltainen ihminen sanoo niin.

Barcelonasta Bayerniin lainattu Philippe Coutinho rokotti emoseuraansa kahdella maalilla. Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu lupasikin ottelun jälkeen muutoksia seuraan ja sanoi, että joitain päätöksiä oli tehty jo ennen perjantaita.

– Tämä on ollut todella, todella vaikea ilta. Olen pahoillani Barçan kannattajien, jäsenien, pelaajien, kaikkien puolesta, kommentoi Bartomeu Movistarille.

– Emme olleet se seura, jota edustamme. Olen niin pahoillani.

– Joitain päätöksiä olimme jo tehneet, ja muita tullaan tekemään tulevina päivinä. Ensi viikolla tiedotamme asioista. Meidän on tehtävä päätöksiä asioiden rauhoituttua.

Setiénin mahdolliset potkut olivat iso puheenaihe jo ennen ottelua, eikä Bartomeu ainakaan jäähdytellyt keskustelua sanomisillaan.

– Monia päätöksiä tehtiin ennen tätä päivää, mutta tämä ei ole oikea päivä [puhua niistä].

Lähteet: Goal, Opta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.