Chievon sarjanousu jäi haaveeksi – Sauli Väisäsen kausi rikkonainen

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien keskuspuolustaja Sauli Väisäsen seura Chievo Verona ei onnistunut nousemaan ensi kaudeksi Serie A:han.

Chievo raivasi tiensä Serie B:n nousukarsintoihin, ja pudotti avauskierroksella Empolin. Karsintojen välierävaiheessa Chievo voitti ensin kotonaan Spezian 2-0. Kun Spezia otti kuitenkin kotikentällään tiistaina 3-1 -voiton, eteni se 3-3 -maalein karsintojen finaaliin. Tasatilanteessa otteluparin ratkaisee sarjakauden sijoitus, ei vierasmaalisääntö. Se kävi Chievon kohtaloksi.

– Taistelijoiden sydämessä ei tunneta tappioita. Panimme sielumme, sydämemme ja kaiken voimamme peliin. Se ei riittänyt, mutta ylpeys on edelleen suuri. Eteenpäin aina, Chievo, seuran tililtä twiitattiin.

Sauli Väisänen oli ratkaisevassa ottelussa Chievon vaihtopenkillä, mutta ei päässyt pelaamaan. 26-vuotiaan suomalaisen debyyttikausi Chievossa oli rikkonainen. Hän oli joukkueensa avauskokoonpanossa lähes kaikissa syyskauden otteluissa, mutta pelasi viimeisimmän pelinsä helmikuussa. Koronatauon jälkeen Väisästä ei ennen eilistä Chievon kokoonpanossa nähty.

16 Serie B -ottelussa Väisäselle tilastoitiin yksi tehty maali ja kuusi varoitusta. Hänen sopimuksensa Chievon kanssa kattaa vielä seuraavat kaksi kautta.

Spezia saa nousukarsintojen finaalissa vastaansa joko Frosinonen tai Pordenonen. Suoraan Serie A:han nousivat ylivoimaisella 18 pisteen erolla sarjan voittanut Perparim Hetemajn Benevento sekä toiseksi tullut Crotone.