Tänään, keskiviikkona 19.8. on vihdoin se päivä, kun tarunhohtoisella Helsingin Olympiastadionilla jälleen urheillaan. Stadion on ollut remontissa vuodesta 2016 lähtien, mutta nyt se avataan yleisölle.

Ensimmäisenä urheilutapahtumana on Kansallisen Liigan Helsingin derby, jossa ovat vastakkain PK-35 Helsinki ja HJK. Ottelun koko rajoitettu yleisökapasiteetti (1 400 katsojaa) myytiin loppuun, mutta peli näkyy suorana myös Ruudussa. Ottelu alkaa kello 18.30 ja lähetys jo 45 minuuttia aikaisemmin. Ottelun katsominen ei edellytä Ruutu+-tilausta, vaan peli on vapaasti katsottavana.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Legendaarisen Olympiastadionin uusi uljas aikakausi on täällä! 🏟🎉 Ja heti aikakauden alkuun selvitetään kuka on Helsingin valtiatar! @KansallinenL Helsingin derby @PK35Naiset 🆚 @HJKNaiset käynnistyy vapaasti katsottavana Ruudussa klo 17.45! #KansallinenLiiga

Joukkueet ovat sarjassa sijoilla kolme ja neljä, joten asetelmat ennen ottelua ovat tasaiset. Kauden ensimmäinen kohtaaminen kesäkuun puolivälissä päättyi tasalukemiin 1-1.

– PK-35:llä on äärimmäisen hyvä nippu. Sanoin jo ennen kautta, että he tulevat olemaan epätavallinen nousijajoukkue. He ovat ansaitusti kolmannella sijalla, HJK:n erittäin kokenut Essi Sainio kehui Kansallisen Liigan kotisivujen otteluennakossa vastustajiaan.

33-vuotias Sainio on neljällä maalillaan HJK:n kauden paras maalintekijä. 22-vuotias Amanda Rantanen, PK-35 Helsingin kapteeni, on puolestaan kuudella maalillaan koko sarjan maalitilastossa jaetulla kakkospaikalla.

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Tänään Olympiastadionilla tulessa @PK35Naiset ja @HJKNaiset 🔥💪

Ketä pelaajia kannattaa erityisesti seurata? Kuka tekee avausmaalin? Mitkä ovat loppulukemat?

👉 Katso Essi Sainion ja Amanda Rantasen vastaukset! #KansallinenLiiga

Subway Kansallinen Liiga

@KansallinenL
Essi Sainio pelasi vuonna 2009 Olympiastadionilla EM-kotikisoissa. Keskiviikkona Sainio palaa Olympiastadionille, kun stadionin uusi aika alkaa Helsingin derbyllä🙌

📅 19.8. ⏰ 18:30
@PK35Naiset 🆚 @HJKNaiset

#KansallinenLiiga

Kansallinen Liiga tiedotti keskiviikkona myös siitä, että Yle näyttää elokuun ja marraskuun välisenä aikana suorina lähetyksinä kaikkiaan kuusi Kansallisen Liigan ottelua kanavillaan. Sarjan TV-oikeudet omistaa Nelonen Media, joka näyttää Ruudussa sarjan jokaisen ottelun. Nyt sovittu kolmikantayhteistö mahdollistaa kuitenkin muutamien otteluiden näyttämisen maksuttomilla kanavilla.

– Yle on tehnyt vahvaa urheilun tasa-arvotyötä viime vuosien ajan. Suurella yleisöllä on nyt mahdollisuus nauttia uuden Kansallisen liigan ratkaisuhetkistä tänä syksynä Ylen kanavilla, totutun laadukkaina toteutuksina. Yhteistyö Kansallisen liigan ja Nelosen kanssa on hyvä uutinen kaikille osapuolille ja koko lajille, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kommentoi.

Ylen kanavilla nähdään syksyn aikana seuraavat ottelut:

Su 30.8. klo 17.00: PK-35 Vantaa – FC Honka
La 12.9. klo 15.30: HJK – Åland United
La 26.9. TiPS-PK-35 Vantaa
La 17.10. KuPS-PK-35 Helsinki
La 31.10. ottelu tarkentuu myöhemmin
La 7.11. Päätöskierros, ottelu tarkentuu myöhemmin