Honka riisti metroderbystä pisteen – espoolaisten Barcelonasta tuttu hyökkääjä iski helpon lahjamaalin

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantain metroderbyssä riitti värikkäitä käänteitä, kun Honka riisti Töölöstä pisteen HJK:lta. Tapahtumarikas kamppailu päättyi 1-1-lukemilla pistejakoon.

Hongalta hylättiin ottelun toisella jaksolla mahdollinen voittomaali, kun kärkipelaaja Jean-Marie Dongou oli paitsiossa. Barcelonan akatemiastakin tuttu kamerunilainen viimeisteli ottelun avausmaalin HJK-vahti Antonio Regueron rajun mokan jälkeen.

HJK hallitsi vahvasti ottelun alkutahteja. Ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin jo neljännellä minuutilla, kun Tim Väyrynen laukoi uhkaavasti rangaistusalueen takaa. Kärkimiehen veto kolahti espoolaisten onneksi ylärimaan.

Avausvartin jälkeen Roope Riski oli seuraavaksi lähellä iskeä avausmaalin. HJK-hyökkääjä yritti osua boksin sisällä palloon suoraan ilmasta, mutta huonolla menestyksellä. Laukaus vieri oikealta ohi maalin.

Pian Riskin epäonnistumisten jälkeen Honka rankaisi Antonio Regueron pahasta virheestä. HJK:n maalivahti lahjoitti pallon omalla alueellaan suoraan häntä prässänneelle Demba Savagelle. Nopea syöttö vierelle, ja Jean Marie Dongou sijoitti pelivälineen tyhjään maaliin.

Espoolaisilla oli ensimmäisen loppupuolella hyvä tilaisuus naulata toinenkin osuma. Savage kuitenkin ampui lähietäisyydeltä yli maalin.

HJK tuli toiselle jaksolle vakuuttavasti sisään. Isäntien tasoitus syntyi 55. peliminuutilla. Miro Tenho hyppäsi boksissa kulmatilanteessa korkeimmalle ja puski pallon vastustamattomasti verkkoihin. Osuma oli topparin kauden ensimmäinen.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Hongalle vihellettiin vapaapotku hyvästä paikasta, kun Lucas Lingman repi Dongoun nurin varoituksen arvoisesti. Javi Hervasin nosto purettiin heikosti ja Honka sai jatkotilanteen, josta Dongou puski pallon sisään. Paitsiolippu oli noussut, eikä maalia hyväksytty.

HJK loi viimeisen vartin alkuun hyvää painetta espoolaisten maalille, mutta kunnon maalintekotilanteet olivat vähissä. 80. minuutilla Dongoulla oli seuraava tilaisuus kasvattaa Hongan johtoa vastaiskusta. Tällä kertaa laukaus suuntautui oikealta ohi maalin.

Seuraavassa tilanteessa Borjas Martín koitti onneaan lähietäisyydeltä, mutta veto meni päin Regueroa. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta ei syntynyt vaaraa Klubille.

Lisämaaleja ei lopulta nähty ja Bolt Areenalla jäätiin 1-1-lukemilla pistejakoon.

Päivän toisessakin ottelussa päädyttiin pistejakoon, kun ottelu Ilves-SJK:n lopputulos oli maaliton 0-0 -tasapeli. Lähimmäksi maalia pääsi vapaapotkun ylärimaan täräyttänyt Ilveksen Joona Veteli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.