Atalanta ja PSG kohtasivat keskiviikkoiltana Lissabonissa Mestarien liigan yksiosaisessa puolivälieräottelussa. PSG eteni kuin etenkin lopulta välieriin voitettuaan kamppailun maalein 2-1.

Ottelu lähti käyntiin Neymarin loistavalla maalipaikalla. Brasilialainen pääsi yllättäen läpiajoon, mutta viimeistely epäonnistui pahemman kerran ja pallo viuhui ohi maalin.

Atalanta nappasi johtoaseman itselleen avausjakson puolivälissä. Mario Pašalić laukoi huiman kauden Serie A:ssa toistamiseen pelanneen Atalantan maalin etumatkalle.

Muutaman huipputorjunnan ennen Pašalićin maalia napannut Keylor Navas ei kyennyt pysäyttämään kroatialaisen takakulmaan uponnutta laukausta.

Neymar pelasi komean ensimmäisen jakson ja piti Atalantan puolustusta pilkkanaan, mutta viimeistely-yritykset jäivät onnettomiksi. Mauro Icardi ja Pablo Sarabia eivät saaneet juonen päästä kiinni, ja olivat käytännössä turhia PSG:n hyökkäyspäässä läpi avauspuoliskon.

PSG-luotsi Thomas Tuchel otti Kylian Mbappén vaihdosta kentälle tunnin kohdalla. Nilkkavammasta kärsinyt Mbappé ei ollut avauksen kunnossa, mutta toi siitä huolimatta uuden vaihteen pariisilaisten hyökkäyspeliin nopeudellaan ja haastokyvyllään.

PSG joutui takaa-ajon ohessa vaihtamaan maalivahtiaankin, kun Navas näytti saaneen lihasvamman. Sergio Rico vaihdettiin Navasin tilalle ja sevillalaisvahti pelasi kamppailun loppuun.

Atalantan historiallinen välieräpaikka oli jo toteutumassa, mutta PSG nousi kuolleista lisäajalla. Marquinhos siirsi PSG:n tasoihin maalin edustalta lisäajan alussa ja Icardin tilalle vaihdettu Eric Maxim Choupo-Moting laukoi PSG:n välieriin lisäajan neljännellä minuutilla.

Atalanta sai PSG:n pikamaalien jälkeen vielä huippupaikan, kun Luis Muriel näytti pääsevän lisäajan viimeisessä tilanteessa nokikkain Ricon kanssa, mutta kolumbialainen ei saanut palloa kunnolla haltuunsa, eikä kyennyt yrittämään viimeistelyä.

PSG kohtaa välierissä joko Atléticon tai RB Leipzigin. Kaksikko iskee yhteen torstai-iltana.