Joko maalinteko-ongelmat hellittävät? SJK:n hyökkäykseen vahvistuksia ulkomailta

© Kuva: Getty Images

Mestarivalmentaja Jani Honkavaaran joukkueensa peräsimeen palkannut SJK lähti kauteen kasvanein odotuksin, sillä myös pelaajistoon tehtiin kahden kauden välissä lupaavan oloisia hankintoja. Alkukausi on kuitenkin ollut nihkeä. Yhdeksän pelin saldo on vain kahdeksan pistettä ja matkaa yläloppusarjapaikkaan on kuusi pistettä.

Erityisen vaikeaa on ollut hyökkäyspäässä, sillä SJK on tehnyt vain kuusi maalia. Ainoastaan viisi osumaa tehnyt TPS on ollut seinäjokisia tehottomampi. Yksikään pelaaja ei ole pystynyt vielä kahteen maaliin.

Nyt ratkaisua haetaan ulkomaalaisista hyökkääjistä, sillä SJK tiedottaa hankkineensa joukkueeseensa argentiinalaisen Emmanuel Ledesman ja englantilaisen Jake Jervisin. Molempien sopimukset kattavat kauden 2020. Siirtokorvausta heistä ei makseta.

Pelaajat saapuivat Seinäjoelle jo viime viikolla, ja he ovat karanteeniolosuhteissa koronamääräysten vuoksi.

Ledesma on 32-vuotias oikea laitalinkki, joka pelasi viimeksi MLS:n FC Cincinnatissa. Ledesma pelasi kaudella 2019 MLS:ssä 26 ottelua, joissa hän teki kuusi ja syötti neljä maalia.

Aiemminkin Ledesma on pelannut varsin kovatasoisissa sarjoissa, sillä hänet on nähty muun muassa Serie B:ssä, Englannin Mestaruussarjassa ja Kreikan pääsarjassa. CV:stä löytyviä seuroja ovat muun muassa Middlesbrough, Queen’s Park Rangers ja Brighton. Juniorivuotensa Ledesma vietti italialaisessa Genoassa.

Myös 28-vuotias Jervis on pelannut eniten oikean laiturin tontilla, joskin myös kärkimiehen paikka on hyvin tuttu. Kaudella 2019-2020 hän teki Englannin Kakkosliigan Salford Cityssä neljä maalia. Jervis on pelannut valtaosan urastaan Englannin kolmannella ja neljännellä sarjatasolla edustaen muun muassa Plymouthia, Wimbledonia ja Portsmouthia.

– Olemme tyytyväisiä, että joukkueeseemme liittyy kaksi tämän tason hyökkäävää pelaajaa. He ovat molemmat pelanneet kovissa sarjoissa ja toivomme, että heidän sopeutumisensa Suomen jalkapalloiluun sujuu nopeasti, SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman kommentoi seuran tiedotteessa.

– Uskon, että Emmanuel Ledesmasta saadaan meille aika puhdas pelintekijä ja kymppipaikan pelaaja. Tai kuten vanha kansa sanoo, välihyökkääjä. Jake Jervisin myötä saamme hyökkäyspeliimme lisää vaihtoehtoja. Isona ja nopeana pelaajana hän tuo maalin edustalle ja hyökkäyskolmannekselle lisää monipuolisuutta sekä vaarallisuutta, lisää SJK:n päävalmentaja Honkavaara.

SJK on vahvistunut aiemmin kauden jo alettua puolustaja Nikko Boxallilla. Kausien 2019 ja 2020 välissä seuraan tuli 12 uutta pelaajaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.