Kakkosen viime viikonlopun kierroksella nähtiin yksi äärimmäisen upea osuma, jossa on ainesta vaikka vuoden 2020 maaliksi. Maalista vastasi JBK:n 26-vuotias Rasmus Korkea-aho, joka pyssytti voittomaalin Kiistoa vastaan vastustamattomalla kaukolaukauksella lähes keskiympyrästä. Maali syntyi siis liki 40 metristä.

JBK voitti ottelun 1-0. Maali oli hyökkääjänä pelaavalle Korkea-aholle kauden kolmas.

En kandidat till årets mål i hela Division 2?
Rasmus Korkea-Ahos mål från matchen mot FC Kiisto idag.

Ehdokas vuoden maaliksi koko Kakkosessa?
Rasmus Korkea-Ahon maali FC Kiistoa vastaan tänään.

Julkaissut JBK Lauantaina 8. elokuuta 2020

Mielenkiintoinen tapahtuma nähtiin myös lauantain ottelussa Hercules-Kemi City FC. Hercules voitti ottelun maalein 4-1. Loppunumerot komeilivat taululla jo alle tunnin pelin jälkeen, ja 87. peliminuutilla kemiläisten valmentaja Jari Åhman tekikin todellisen yllätysvedon. Perjantaina 49 vuotta täyttävä Åhman vaihtoi nimittäin kentälle itsensä sekä 39-vuotiaan apulaisvalmentajansa Mikko Vilmusen. Vaikka Vilmunen pelasi uransa aikana maalivahtina, siirtyi hänkin pelaamaan kentälle.

Kemi Cityn lähtökohta otteluun oli vaikea, sillä Ebuka Samson ja Joel Alatalo olivat pelikiellossa, ja Nikola Ercegin sopimus purettiin. Uudeksi vahvistukseksi värvättiin Kolmosen HauPasta nigerialainen Jerome Ogbuefi. Loukkaantumiset verottivat Kemi Cityn kokoonpanoa kuitenkin niin pahoin, että ainoat vaihtopenkillä olleet vaihtopelaajat olivat valmennuskaksikko Åhman-Vilmunen sekä koko pelin penkillä istunut kakkosvahti Matias Ahola.

PS Kemi Kings

@pskemikings
88' vaihto, Alaperä ja Oikarinen ulos ja vähän nuorta intoa kentälle. Jari Åhman ja Mikko Vilmunen! #kemicityfc #kakkonen

Viikonlopun kierroksen vanhimman ja nuorimman pelaajien ikäero oli peräti 33 vuotta, sillä perjantain ottelussa GBK-VIFK debyyttinsä Kakkosessa teki vasta vuonna 2004 syntynyt Jani Mäenpää. GBK vaihtoi Mäenpään kentälle 72. minuutilla, ja vain kolme minuuttia myöhemmin hän tuuletti maalia. Mäenpää teki lopulta toisenkin maalin, ja hänet valittiin GBK:n parhaaksi pelaajaksi.

– Voitto ja kaksi maalia maistuu hyvältä. Vähän jännitti ennen kentälle menoa, mutta kentälle mentyäni myös jännitys katosi, Mäenpää kommentoi GBK:n kotisivuilla.

GBK voitti pelin murskaavasti 8-0.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Seuran sivuilta löytyi kundista tällainen kuva (vuodelta 2018). Varmasti tullut muutosta parissa vuodessa, mutta hauska kuvitella kaveri pelaamassa Chris Corcoranin, 37, ja kumppaneiden kanssa.

Annetaan toki Janin kehittyä ja pelata rauhassa. Tsemppiä! 👊

GBK:n vuonna 2005 syntynyt Jani Mäenpää tuli #muuten 72. minuutilla kentälle ja teki kaksi maalia. Herra taitaa olla vielä 14-vuotias? @GBK1924 #Kakkonen