Pallo-Sepot-44:n ja Tampere Unitedin Kolmosen ottelussa nähtiin – tai pikemminkin kuultiin – tavanomaista erikoisempi välikohtauksen poikanen, kun Tampere United syytti PS-44:n kuuluttajaa vierasyleisön provosoinnista.

– Kuuluttaja provosoi vieraskannattajia kritisoimalla tuomion keveyttä. Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan (myös) kuuluttajaa, Tampere Unitedin Twitter-otteluseurannassa kerrotaan.

Tampere United

@TampereUnited
59’ Haapalalle varoitus. Kuuluttuja provosoi vieraskannattajia kritisoimalla tuomion keveyttä. Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan (myös) kuuluttajaa. Eipä ole tällaista ennen nähty. #sinipaidat

PS-44:n joukkueenjohtaja Tarmo Westman kuittaa Tamperelaiselle tapahtuneen huumorilla.

– Kuuluttaja on huumori-ihmisiä. Hän toteuttaa tällaista itseajattelua mikrofonin kautta, Westman kertoo Tamperelaiselle.

PS-44 toimii amatööripohjalta, ja Westmanin mukaan ottelutapahtumiin kuuluu pilke silmäkulmassa tapahtuva kuuluttaminen.

– Olin penkillä enkä aivan tarkkaan seurannut, mutta kontaktitilanne siinä oli ja keltainen oli seurauksena. Tunnen kuuluttajan hyvin ja hänellä on tapana viljellä omintakeista huumoria sekaan, se mielestäni vähän kuuluukin tällaiseen ottelutapahtumaan. Hän sanoi jotain sinnepäin, että kas kun ei tullut suoraa punaista. Tästä vieraskannattajat taisivat sitten osaltaan hermostua.

– Pelaamme omaksi iloksemme, ja yritämme tietysti viedä pisteitä noilta porukoilta jotka pelaavat enemmän vakavamielisesti, Westman naurahtaa.

Tampere United kommentoi Westmanin puheita Twitterissään keskiviikkona. Twiitissä huomautetaan, että kuuluttajia koskevat säännöt ovat syystä olemassa.

– Hiukan liian kepeä on naapurin suhtautuminen siihen, että kuuluttaja toimii räikeästi Palloliiton ohjeiden vastaisesti. Niille ohjeille kun on ihan syynsä, Tampere United twiittaa.

Tampere United

@TampereUnited
Hiukan liian kepeä on naapurin suhtautuminen siihen, että kuuluttaja toimii räikeästi Palloliiton ohjeiden vastaisesti. Niille ohjeille kun on ihan syynsä. #sinipaidat #jalkapallo #jalkapallokulttuuri

Tamperelainen

@TampereUutiset
"Järjestyksenvalvojat joutuvat menemään rauhoittelemaan kuuluttajaa..." – Mitä oikein tapahtui tiistai-iltana Valkeakosken Apian kentällä? dlvr.it/RdTPFl

PS-44:n ja Tampere Unitedin ottelua oli seuraamassa 258 katsojaa. Ottelu päättyi lopulta pistejakoon tuloksella 1-1.