KPV murskavoittoon Miika Juntusen debyytissä: ”Nollasta omissa pitää tulla tapa”

© Kuva: Juha Tamminen

KPV pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa uuden valmentajansa Miika Juntusen johdolla. Vieraakseen se sai Ykkösen hännänhuipun SJK Akatemian, ja tasoero oli selvä. Juntunen aloitti seurassa vakuuttavalla 4-0 -voitolla.

– Hyvältä tuntuu tietenkin, kun ensimmäinen peli on takana ja näin vähän oli valmistautumisaikaa, Juntunen sanoi KPV TV:n haastattelussa.

– Sanoin pojille koppiin mennessä, että olen ylpeä joukkueesta. Joukkue teki sen, mitä halusinkin, ja teki sen taistelemalla. Varmaan kaikki näki, kuinka hyökkäysvoittoisesti me mentiin. Siinä oli kuri joukkueessa, siinä oli asenne joukkueessa ja siinä oli päättäväisyys joukkueessa.

KPV:n voiton takuumiehenä hääri ottelussa kaksi maalia tehnyt kapteeni Sebastian Mannström. Yleisöä pelissä oli 1 102 katsojaa.

Juntunen kiinnitti haastattelussa huomion myös kierroksen toiseen selkeänumeroiseen voittoon. Pohjanmaan toisessa derbyssä Jaro nimittäin kukisti VPS:n 6-1. Sama VPS oli voittanut viime viikolla KPV:n 4-1.

– Ilmeisesti Vepsun pojat ovat olleet lauantain jälkeen vähän juhlimassa. 6-1 -turpiin nyt. Meillä ei ole varaa sellaiseen yhtään. Meillä ei ole varaa alkaa leikkimään, me ollaan niin kaukana vielä.

– Sanoin pojille, että nauttikaa tästä kotona, mutta pidetään tennarit maassa. Meillä on tulossa kova ottelu, Juntunen viittasi sunnuntain kotipeliin Jaroa vastaan.

Torstaiksi Juntunen antoi pelaajille vapaapäivän kiitokseksi hyvästä ottelusta. Perjantaina harjoitukset jatkuvat. Juntunen löytää joukkueeltaan parantamisen varaa ainakin pelinrakentelussa, prässin toimivuudessa, yhtenäisyydessä ja puhepelissä. Erityisen tyytyväinen hän oli kuitenkin nollan pysymiseen omissa.

– Sanoin pojille, että meille ei tehdä millään maalia. Sen pitää olla tapa eikä vahinko. Vaikka taululla olisi 10-0, niin yhtään ei saa mennä omiin. Siitä olen eniten tyytyväinen, että oma pää pysyi puhtaana.

Juntunen harmitteli joukkueen loukkaantumistilannetta. Ottelun avausmaalin tehnyt Aboubacar Doumbia jouduttiin vaihtamaan jo avausjaksolla pois revähdyksen takia. Loukkaantumisista kärsinyt Jarkko Hurme pelasi vain ensimmäisen puoliajan, ja jo tiistain harjoituksissa menetettiin pelaaja sairastuvalle kontaktittomassa tilanteessa. Myös maalivahti Miika Töyräs valitteli pieniä vaivoja.

– Kaikki miehet oli käytössä, mitä oli. Joudun varmaan solmimaan kohta itsekin kengännauhani, Juntunen heitti.