KuPS ja HJK dramaattisessa huippukamppailussa pistejakoon – turkulaisseuroilla täydellinen päivä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan lauantai tarjosi jälleen hienoja otteluita, upeita maaleja ja dramaattisia käänteitä – ja tällä kertaa myös sää suosi kaikilla paikkakunnilla.

Päähuomion vei sarjan kärkiottelu HJK-KuPS, joka myös televisioitiin ilmaiskanava JIM:illä. Veikkausliigassa yli vuoden tappiotta pelannut vierasjoukkue KuPS johti peliä kahteen otteeseen, mutta HJK kipusi tasoihin – ja oli lopussa hyvin lähellä mennä ohikin.

HJK piti avausjaksolla enemmän palloa, mutta huolellisuus maalipaikoissa ei ollut lähellekään riittävällä tasolla. Viimeinen silaus puuttui tilanteesta toiseen. Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi valittu Ilmari Niskanen puolestaan yllätti HJK-vahti Antonio Regueron komealla sijoituksellaan 20 metristä takatolpan kautta maaliin. Niskanen yritti kaiketi keskitystä, mutta tuloksena oli kauden viides maali ja yksi kierroksen osumista.

Toisella puoliajalla tekniset ongelmat vaikeuttivat kotikatsojien seurantaa Töölön ottelusta, mutta lähetys palasi sopivasti juuri HJK:n tehtyä tasoitusmaalin 75. minuutilla. HJK:n vapaapotku kimmahti muurista eteenpäin rangaistusalueelle, ja Roope Riski taiteili kauden neljännellä maalillaan isännät tasoihin. KuPS-puolustus oli pelastaa tilanteen maaliviivalta, mutta kaiketi pallo ehti viivan yli.

Pian tasoitusmaalin jälkeen iski taas KuPS ja Ilmari Niskanen. Vaikka ympärillä oli neljä HJK:n pelaajaa, Niskanen ampui 17 metristä tarkasti maalin alakulmaan KuPS:n uudelleen johtoon. Niskanen teki jo nyt uuden yhden kauden maaliennätyksensä (6 maalia), vaikka pelattiin vasta kauden seitsemättä ottelua.

Tämäkään ei HJK:ta lannistanut, vaan kuitti tuli nopeasti. Miro Tenho lähetti takalinjoilta boksiin tarkan keskityksen, ja Tim Väyrynen viimeisteli vaikean teknisen suorituksen päätteeksi tarkalla puskulla HJK:lle tasoituksen.

Vielä juuri pelin lisäajan alkaessa HJK runnoi maalinedusruuhkasta pallon maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi maalin – joko paitsiona tai maalivahdin häirintänä. Niinpä tasokkaan ottelun loppunumeroiksi jäi 2-2.

Rovaniemen jumbofinaalissa sarjanousija TPS avasi pistetilinsä, teki enemmän maaleja kuin tähänastisissa otteluissa yhteensä ja nousi ohi RoPS:n pois sarjan peränpitäjän paikalta. Loppunumerot kirjattiin RoPS 2, TPS 3.

Avausmaalin teki Juhani Pikkarainen, joka ohjasi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella RoPS nousi kuitenkin tasoihin Enoch Banzan näyttävällä laukauksella takayläkulmaan.

Toisella puoliajalla Muhamed Olawale suti TPS:n jälleen johtoon. Juho Hyvärinen puski kulmapotkusta RoPS:n tasoihin, mutta sarjapisteet matkasivat lopulta Turkuun, kun Jonni Peräaho sijoitti Tatu Varmasen syötön tarkasti verkkoon.

Ottelussa Inter Turku-IFK Mariehamn pisteet jäivät odotetusti Turkuun. Interin kapteeni Timo Furuholm vastasi Ilmari Niskasen nokitteluun, ja viimeisteli niin ikään kauden viidennen ja kuudennen maalinsa. Hyvät syötöt Furuholmille tarjoilivat wing-backit Kevin Kouassivi-Benissan ja Connor Ruane.

IFK Mariehamnin tasoituksen 1-1:een teki rankkarista Albion Ademi, mutta Furuholmin toinen osuma muutti loppunumeroiksi 2-1. Hyökkääjän ensimmäinen maali oli miehen sadas pääsarjamaali. Furuholmista tuli ensimmäinen Interin pelaaja, joka ylsi kolminumeroiseen maalimäärään Veikkausliigassa. Inter nousi voiton myötä KuPS:n ohi sarjakärkeen.

Keskikastin kohtaamisessa Ilves-HIFK päädyttiin 2-2 -pistejakoon. Kokenut Sakari Mattila sijoitti tarkalla kudillaan ottelun avausmaalin, mutta nuoret Mikael Almén ja Naatan Skyttä käänsivät pelin Ilveksen taukojohdoksi. Alménin maali syntyi kulmapotkusta ja Skytän puskulla hyvästä keskityksestä. Toisella puoliajalla Luis Henrique toi rankkarista HIFK:n tasoihin.

Pisteet jaettiin myös Seinäjoella SJK:n ja Hakan kesken. Molemmat maalit syntyivät toisella puoliajalla. Samuel Chidi vei maalinedusruuhkasta Hakan johtoon, mutta Tucon maali toi myös SJK:lle pisteen.

Lauantain tulokset:

HJK-KuPS 2-2
RoPS-TPS 2-3
Inter-IFK Mariehamn 2-1
Ilves-HIFK 2-2
SJK-Haka 1-1

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!