Lyonin uskomaton voittokulku Mestarien liigassa jatkuu – Katriina Talaslahti teki historiaa

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisen Lyonin valtakausi Naisten Mestarien liigassa jatkuu. Lyon voitti jo viidennen perättäisen mestaruutensa, kun se kaatoi loppuottelussa Wolfsburgin maalein 3-1.

Tasaisena alkaneen ottelun avausmaali nähtiin 25. peliminuutilla. Hienon pelin pelannut Delphine Cascarino toi palloa alueelle ja kokenut kärkipelaaja Eugénie Le Sommer pääsi laukomaan. Wolfsburgin maalivahti Friederike Abt torjui jaloillaan ensimmäisen yrityksen, mutta Le Sommer voitti puolustajat taistelussa kakkospallosta reaktionopeudellaan ja sijoitti pallon vasemmalla jalallaan ohi Abtin.

Pian maalin jälkeen Wolfsburg joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun toppari Sara Doorsoun-Khajeh loukkaantui. Hänet korvannut Kathrin Hendrich ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kunnes Lyon siirtyi jo 2-0 -johtoon. Wolfsburg ei onnistunut purkamaan palloa kunnolla, ja japanilainen Saki Kumagai ampui 20 metristä komean laukauksen verkon perukoille. 2-0 jäivät myös taukonumeroiksi.

Vihreäpaitainen Wolfsburg ei kuitenkaan taipunut. Kavennusmaali syntyi 58. peliminuutilla, kun Alexandra Popp pääsi puskemaan maalin edustalta Wolfsburgin avausosuman.

Lopullisen sinetin Lyon pani ottelulle 88. minuutilla. Lyon sai kulmapotkun, Le Sommer laukoi rangaistusalueen rajoilta ja vasta kesällä juuri Wolfsburgista Lyoniin siirtynyt islantilainen Sara Björk Gunnarsdottir ohjasi taidokkaasti kantapäällään pallon maaliin.

Espanjan San Sebástianissa pelatun loppuottelun jälkeen Mestarien liigan voittoa pääsi juhlimaan myös kolmas suomalaispelaaja historiassa. Miesten Mestarien liigan mestaruuden olivat voittaneet jo Jari Litmanen ja Sami Hyypiä, mutta nyt 20-vuotias Katriina Talaslahti ylsi ensimmäisenä naisena saavutukseen. Talaslahti siirtyi Lyoniin kesällä 2019 ja oli tänäänkin joukkueensa kakkosvahti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.