Ranskalaisen Lyonin valtakausi Naisten Mestarien liigassa jatkuu. Lyon voitti jo viidennen perättäisen mestaruutensa, kun se kaatoi loppuottelussa Wolfsburgin maalein 3-1.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
📜 How both teams line up tonight...

🟢🟢 Two changes for Wolfsburg; Goessling & Blässe start in defence

🔴🔵 Le Sommer spearheads attack for six-time winners Lyon

#UWCLfinal #UWCL

Tasaisena alkaneen ottelun avausmaali nähtiin 25. peliminuutilla. Hienon pelin pelannut Delphine Cascarino toi palloa alueelle ja kokenut kärkipelaaja Eugénie Le Sommer pääsi laukomaan. Wolfsburgin maalivahti Friederike Abt torjui jaloillaan ensimmäisen yrityksen, mutta Le Sommer voitti puolustajat taistelussa kakkospallosta reaktionopeudellaan ja sijoitti pallon vasemmalla jalallaan ohi Abtin.

@UWCL
Eugénie Le Sommer = prolific 🔥🔥🔥

@UWCL
With her first-half goal, Eugénie Le Sommer has gone ahead of legendary Brazilian forward Marta as fourth outright top goalscorer in the competition 👏

Pian maalin jälkeen Wolfsburg joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun toppari Sara Doorsoun-Khajeh loukkaantui. Hänet korvannut Kathrin Hendrich ehti olla kentällä vain viisi minuuttia, kunnes Lyon siirtyi jo 2-0 -johtoon. Wolfsburg ei onnistunut purkamaan palloa kunnolla, ja japanilainen Saki Kumagai ampui 20 metristä komean laukauksen verkon perukoille. 2-0 jäivät myös taukonumeroiksi.

@UWCL
What a 𝗦𝗧𝗥𝗜𝗞𝗘 from Saki Kumagai! 💥⚽️

🇯🇵 The first Japanese player to score in a #UWCLfinal 👏

#UWCL

Vihreäpaitainen Wolfsburg ei kuitenkaan taipunut. Kavennusmaali syntyi 58. peliminuutilla, kun Alexandra Popp pääsi puskemaan maalin edustalta Wolfsburgin avausosuman.

Popp-ing up with another Final goal.

Lopullisen sinetin Lyon pani ottelulle 88. minuutilla. Lyon sai kulmapotkun, Le Sommer laukoi rangaistusalueen rajoilta ja vasta kesällä juuri Wolfsburgista Lyoniin siirtynyt islantilainen Sara Björk Gunnarsdottir ohjasi taidokkaasti kantapäällään pallon maaliin.

Karthik Iyer

@ByKarthikIyer
Sara Gunnarsdottir joined Lyon from Wolfsburg in July - she's now scored against her former club, a goal that seals a fifth successive #UWCL title for OLF #UWCLfinal

Espanjan San Sebástianissa pelatun loppuottelun jälkeen Mestarien liigan voittoa pääsi juhlimaan myös kolmas suomalaispelaaja historiassa. Miesten Mestarien liigan mestaruuden olivat voittaneet jo Jari Litmanen ja Sami Hyypiä, mutta nyt 20-vuotias Katriina Talaslahti ylsi ensimmäisenä naisena saavutukseen. Talaslahti siirtyi Lyoniin kesällä 2019 ja oli tänäänkin joukkueensa kakkosvahti.