Lionel Messi siirtyi FC Barcelonan organisaatioon helmikuussa 2001, ollessaan vain 13-vuotias. Sen jälkeen hän on saavuttanut jalkapalloilijana erittäin monella mittarilla enemmän kuin kukaan muu. Monet pitävätkin argentiinalaista maailman kaikkien aikojen parhaana jalkapalloilijana.

Nyt Messi on kuitenkin hyvin lähellä jättää seuran. Messin kerrotaan ilmoittaneen tiistai-iltana Barcelonan seurajohdolle, että hän toivoo sopimuksensa purkua.

Messin ilmoitus sai välittömästi aikaan massiivisen reaktion Barcelonan seurajohtoa kohtaan. Useat kymmenet kannattajat lähtivät vyörymään jo tiista-iltana Camp Noun toimistotiloja kohti, jotkut heistä Messin pelipaita yllään.

Lopulta kokoontuminen yltyi puheenjohtaja Josep María Bartomeun eroa vaativaksi mielenosoitukseksi. ”Eroa, Bartomeu” -huudot kaikuivat Barcelonan illassa.

Diario SPORT

@sport
#FCB 🔵🔴

🔥 "BARTOMEU DIMISIÓN", los cánticos fuera del Camp Nou tras saberse que Messi quiere dejar el Barça

Bartomeun kausi Barcelonan puheenjohtajana on päättymässä kauden 2020-2021 jälkeen. Syksylle 2021 kaavailtuja puheenjohtajavaaleja päätettiin jo aikaistaa ensi maaliskuulle. Suosikkina uudeksi puheenjohtajaksi pidetään Victor Fontia, joka ehti jo eilen vaatia Bartomeun välitöntä eroamista. Font on myös kuvaillut Bartomeuta ”Barcelonan kaikkien aikojen huonoimmaksi puheenjohtajaksi”.