MLS-joukkue kieltäytyi pelaamasta – omistaja tyrmää omankin joukkueensa: ”Emme kutsu faneja takaisin tulevaisuudessa”

© Kuva: Getty Images

Amerikkalaisen Real Salt Lake -joukkueen omistaja Dell Loy Hansen kritisoi kovaan ääneen MLS-joukkueita, – mukaan lukien omaansa – jotka kieltäytyivät pelaamasta keskiviikkona. Useat amerikkalaisjoukkueet kieltäytyivät pelaamasta protestiksi poliisiväkivallalle ja rasismille, kun Wisconsinissa poliisi ampui Jacob Blakea useasti selkään.

RSL:n ottelu LAFC:tä vastaan oli yksi viidestä MLS-ottelusta, joka peruttiin protestien takia. Myös muut merkittävät urheiluliigat peruivat otteluitaan, mukaan lukien koripallon NBA ja WNBA sekä baseballin MLB.

Hansen kutsuu kieltäytymisiä epäkunnioittavaksi.

– Tämä on surun hetki. Ihan kuin joku olisi puukottanut sinua ja yrität keksiä, miten saisit puukon irrotettua, ja jatkaa eteenpäin. Kunnioituksen puute on perusteellista, Hansen sanoo X96-radiokanavalle.

– Se on vienyt tuulen purjeistani ja kaikesta työstä, jota haluan tehdä saadakseni pelaajia ja rakentaakseni hyvän joukkueen.

RSL oli yksi joukkueista, joka aloitti katsojien päästämisen stadioneille rajatusti. Nyt Hansen kuitenkin uhkaa irtisanoa työntekijöitä peruttujen pelien tulonmenetyksien takia.

– Emme kutsu faneja takaisin stadionille tulevaisuudessa. Maanantaina minun on jälleen aloitettava 40-50 työpaikan leikkaaminen. Emme aio ottaa riskiä katsojien päästämisestä takaisin, jos lopputulos on tällainen, Hansen lataa.

RSL:n seuralegenda Nick Rimando tuomitsi välittömästi Hansenin kommentit Twitterissä.

– Real Salt Laken pukuhuone, fanit ja toimisto, jotka taistelevat tasa-arvon, ihmisoikeuksien puolesta ja rasismia vastaan, nostan hattua teille.

– Hansenin kommentit kuvottavat minua. Tämä on enemmän kuin peli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.