Valioliigasta pudonnut Norwich on hankkinut kilpailijan Huuhkajien tähtihyökkääjälle Teemu Pukille. Norwich on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jordan Hugillille, joka siirtyy seuraan West Hamista.

Hugill, 28, liittyi pääsarjaseura West Hamiin tammikuussa 2018, mutta hän pelasi lontoolaisten paidassa vain kolmessa ottelussa. Edelliset kaksi kautta hän on viettänyt lainalla Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Middlesbrough’n ja Queens Park Rangersin riveissä. Kaikkiaan Hugill on pelannut Mestaruussarjassa 176 ottelua tehden niissä yhteensä 42 maalia.

Itseään Hugill kuvailee Norwichin tiedotteessa ”vanhan koulukunnan” isoksi ja fyysiseksi hyökkääjäksi, joka tykkää painia puolustajien kanssa.

– Halusin siirtyä nopeasti, kun sain kuulla, että he (Norwich) ovat kiinnostuneita minusta.

[readmore from=Norwich]

– Tavoitteeni on saada tämä seura takaisin sinne, missä se haluaa olla ja näyttää osaamistani.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke sanoo Hugillin tuovan Kanarialintujen hyökkäyspelaamiseen uuden ulottuvuuden.

– Jordan on näyttänyt, että hän osaa tehdä maaleja, etenkin tällä tasolla. Hän on saanut jalkapallo-oppinsa täällä (Englannissa), hän on huipputyyppi ja hän on hyvässä iässä.

– Hän tuo meidän ryhmäämme jotain erilaista. Hän on fyysinen uhka, joka pystyy lisäksi pitämään palloa paineen alla. Hän on hyvä pääpelaaja ja osaa mennä keskityksiin.

Norwichin hyökkääjälegenda Iwan Roberts kertoi The Pink Unille odottavansa innolla, laittaako Farke Pukin ja Hugillin samaan aikaan kentälle.

– Hän (Hugill) on samantyyppinen pelaaja kuin minä, ei ehkä tarpeeksi hyvä Valioliigaan, mutta Mestarussarjassa hän tekee maaleja.

Pukki siirtyi Norwichiin kesällä 2018 tanskalaisesta Brøndbystä. Kuva: Getty Images

– Iso, fyysinen pelaaja, vahva pääpalloissa. Tarkoittaako tämä, että Daniel muuttaa systeemiään ja peluuttaa Hugillia ja Pukkia kahdestaan kärjessä? Se olisi mielenkiintoista.

– Sellainen hyökkääjäpari olisi kunnon tuulahdus 90-luvulta, koska monikaan joukkue ei pelaa nykyään kahdella hyökkääjällä.

Pukki on edustanut Norwichia kahden kauden ajan ja ollut kummallakin joukkueen paras maalintekijä. Debyyttikaudellaan Englannissa hän voitti Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumallaan, ja Valioliigassa maaleja syntyi 11 kappaletta.