Robin Lodin matka katkesi MLS:n välierissä, Nani loisti – sarjan jatko-ohjelma julki pian?

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Robin Lod oli joukkueensa Minnesota Unitedin avauskokoonpanossa MLS:n ”MLS is Back” -turnauksen välieräottelussa. Floridan Walt Disney World Resortissa tyhjille katsomoille pelattava turnaus käynnistyi noin kuukausi sitten, ja on nyt yhtä ottelua vaille valmis. Lodia ja Minnesotaa ei loppuottelussa nähdä, sillä Minnesota taipui välierässä Orlando Citylle 1-3.

Kahdessa edellisessä ottelussaan maalin tehnyt Lod pelasi välierässä 58 minuuttia ennen kuin sai tehdä tilaa Kevin Molinolle. Tilanne oli tällöin Orlandolle jo 2-0 sarjan tähtikaartiin lukeutuvan Nanin tehtyä molemmat joukkueensa maalit.

Mason Toye teki Minnesotalle kavennusmaalin noin kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta lisäajalla Benji Michel viimeisteli loppunumeroiksi 3-1. Tähänkin maaliin Manchester Unitedista parhaiten muistettava vuoden 2016 euroopanmestari Nani sai MLS:ssä tilastoitavan kakkossyötön.

Paikallista aikaa tiistai-iltana pelattavassa turnauksen loppuottelussa Orlando City saa vastaansa Portland Timbersin. Portland pudotti omassa välierässään Philadelphia Unionin maalein 2-1.

Pikavauhtia pelattava ”MLS is Back” -turnaus on koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustapaus, josta ei ainakaan nykytiedon valossa suunnitella pysyvää osaa MLS:n kilpailukalenteria. Pudotuspelejä MLS:ssä kyllä pelataan, mutta tässä turnauksessa playoffeja edelsi 24 joukkueen tiivis lohkovaihe. Dallas ja Nashville joutuivat vetäytymään turnauksesta koronavirustartuntojensa vuoksi.

Lohkovaiheen pelien tulokset lasketaan mukaan MLS:n varsinaiseen runkosarjaan, jos sellainen pystytään koronaviruksen riepottelemassa Yhdysvalloissa pelaamaan. Jatkosuunnitelmat eivät ole vielä valmiit, mutta MLS:n komissaari Don Garberin mukaan runkosarjan otteluohjelma on määrä julkaista pian.

– MLS:ää pyörittää tämä jalkapallokulttuuri, paluu markkinoillemme ja pelaajien saaminen takaisin kotiin. Haluamme saada pelaajat pelaamaan omilla stadioneillaan ja harjoittelemaan omilla treenikentillään, Garber totesi ensimmäisen välieräottelun yhteydessä MLS:n kotisivujen mukaan.

– Pääsemme takaisin markkinoillemme ja julkaisemme aikataulun pian. Pelaamme fanien läsnäollessa siellä, missä pystymme, mutta valtaosalla paikkakunnista ilman faneja.

– Opimme kuplassa kuitenkin paljon. Opimme testaamisesta ja pelaajiemme uskomattomasta sitoutumisesta – kasvomaskien käytöstä, sosiaalisesta eristäytymisestä ja aidosta vastuuntunnosta turvassa pysyäkseen. Se antaa meille käsityksen siitä, mitä meidän pitää tehdä kauden pelaamiseksi loppuun, pelataksemme playoffit ja MLS Cupin ennen vuoden loppua.

Dallasin ja Nashvillen vetäydyttyä pelaajille, valmentajille ja tuomareille on tehty Orlandossa satoja koronatestejä, mutta uusia koronatapauksia ei ole ilmaantunut.

– Keskityimme pelaajien terveyteen ja turvallisuuteen, ja mikä tärkeintä, onnistuimme siinä. Halusimme luoda jotain ainutlaatuista.

– Ajatelkaa: 51 ottelua 35 päivässä. Saimme onnistuneen alun 25. MLS-kaudelle. Sen johdosta meistä tuntuu nyt niin hyvältä, Garber hehkutti.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.