Naisten Suomen Cupin välierät pelattiin lauantaina. Lokakuussa pelattavaan loppuotteluun selviytyivät Tikkurilan Palloseura ja Åland United.

Ensimmäisenä finaalipaikkansa varmistanut TiPS kaatoi Vantaan derbyssä PK-35 Vantaan maalein 2-0. TiPS:n molemmat maalit viimeisteli Nora Lehto.

TiPS on pelannut Suomen Cupin loppuottelussa ennen tätä vuotta vain kerran, vuonna 1995. Tuolloin KontU juhli mestaruutta maalein 3-0. TiPS:n kausi on ollut tähän mennessä erittäin vahva, sillä se johtaa Kansallista Liigaa häviämättä vielä ainuttakaan ottelua.

Lauri Jaakkola

@LauriJaakkola

Lauri Jaakkola

@LauriJaakkola
Ronja Isokäännän, Annika Haanpään ja Oona Sirenin muodostama TiPSin keskikentän kolmikko on parhaimmillaan dominoiva. Cupin välierässä PK-35 Vantaata vastaan valtava määrä pallonriistoja.
TiPS on yltänyt Suomen Cupin finaaliin kerran aikaisemmin. Vuonna 1995 Kontu oli finaalissa parempi 3-0. Kun Roosa Ariyo (s. 1994) on loukkaantuneena sivussa, ei yksikään TiPSin nykykokoonpanon pelaajista ollut syntynyt tuolloin. #SuomenCup

Toisessa välierässä Åland Unitedin ja KuPS:n välillä nähtiin todellinen trilleri. KuPS näytti jo olevan matkalla kohti voittoa, kun se johti peliä 34. minuutin jälkeen 2-0. Åland United ei kuitenkaan taipunut, vaan kavensi avausjakson lopussa kulmapotkusta numeroiksi 1-2.

Lisäajan 5. minuutilla Åland United onnistui tekemään 2-2 -tasoituksen, ja niin Maarianhaminassa mentiin jatkoajalle. Jatkoaika ei maaleja tuonut, joten edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Ratkaisu syntyi vasta kuudennessa parissa, ja se saatteli Åland Unitedin finaaliin TiPS:iä vastaan.

Vesa V Kauppila

@VesaValtteri
@AlandUnited jatkoon. Rankit meni tasan, kuudennet ratkaisi. Onneksi olkoonsaarelle #kups #suomencup

Wosoworld

@karlyboy71
#NaistenSuomenCup 🇫🇮
@scparametro2016 @MundialesyCopas

Semi Final Results

Suomen Cupin loppuottelu pelataan sunnuntaina 4.10. Finaalin pelipaikka lienee Wiklöf Holding Areena Maarianhaminassa, sillä Tikkurilan Urheilupuisto ei täytä cupin finaalin puitteita. Palloliitto vahvistanee tiedon maanantaina.