Naisten Suomen Cupin välierät pelattiin lauantaina. Lokakuussa pelattavaan loppuotteluun selviytyivät Tikkurilan Palloseura ja Åland United.

Ensimmäisenä finaalipaikkansa varmistanut TiPS kaatoi Vantaan derbyssä PK-35 Vantaan maalein 2-0. TiPS:n molemmat maalit viimeisteli Nora Lehto.

TiPS on pelannut Suomen Cupin loppuottelussa ennen tätä vuotta vain kerran, vuonna 1995. Tuolloin KontU juhli mestaruutta maalein 3-0. TiPS:n kausi on ollut tähän mennessä erittäin vahva, sillä se johtaa Kansallista Liigaa häviämättä vielä ainuttakaan ottelua.

Toisessa välierässä Åland Unitedin ja KuPS:n välillä nähtiin todellinen trilleri. KuPS näytti jo olevan matkalla kohti voittoa, kun se johti peliä 34. minuutin jälkeen 2-0. Åland United ei kuitenkaan taipunut, vaan kavensi avausjakson lopussa kulmapotkusta numeroiksi 1-2.

Lisäajan 5. minuutilla Åland United onnistui tekemään 2-2 -tasoituksen, ja niin Maarianhaminassa mentiin jatkoajalle. Jatkoaika ei maaleja tuonut, joten edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Ratkaisu syntyi vasta kuudennessa parissa, ja se saatteli Åland Unitedin finaaliin TiPS:iä vastaan.

Suomen Cupin loppuottelu pelataan sunnuntaina 4.10. Finaalin pelipaikka lienee Wiklöf Holding Areena Maarianhaminassa, sillä Tikkurilan Urheilupuisto ei täytä cupin finaalin puitteita. Palloliitto vahvistanee tiedon maanantaina.