Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:n otteluohjelmassa oli keskiviikkona paikallista aikaa kuusi ottelua. Lopulta näistä pelattiin vain yksi, Orlando City-Nashville (3-1). Kaikki muut viisi ottelua päätettiin perua.

Syy peruutukseen on Yhdysvaltoja kuohuttaneessa ampumistapauksessa. Poliisi ampui 29-vuotiasta tummaihoista perheenisää Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään Wisconsinin Kenoshassa. Blake oli juuri nousemassa autoonsa, jonka takapenkillä hänen lapsensa istuivat, kun poliisi laukaisi aseensa Blakea samalla paidasta kiinni pidellen. Blake on sairaalassa, ja hänen tilansa kerrotaan olevan vakava.

MLS ei ole ainoa sarja, joka päätyi ottelusiirtoihin. Suurinta huomiota sai NBA-seura Milwaukee Bucksin boikotti, sillä Bucksin pelaajat ilmoittivat, etteivät he suostu pelaamaan playoff-sarjansa viidettä ottelua. Bucksin pelaajilla on omiakin kokemuksia poliisiväkivallasta. Lopulta NBA päätyi peruuttamaan kaikki illan kolme ottelua.

Andy Larsen

@andyblarsen
Bucks player Sterling Brown had a knee to his neck and was punched by Milwaukee PD for parking incorrectly.

Former Buck John Henson had the cops called on him while shopping for jewelry, just for being black.

This is personal to them.

– Koko MLS-perhe on erittäin surullinen ja kauhistunut Jacob Blaken järjettömästä ampumisesta ja Kenoshan tapahtumista, MLS:n tiedotteessa todetaan.

– Tuemme jatkossakin koko maamme tummaihoista yhteisöä – pelaajamme ja työntekijämme mukaan luettuna – ja jaamme heidän tuskansa, suuttumuksensa ja turhautumisensa.

– Koko MLS-perhe tuomitsee yksiselitteisesti rasismin ja on aina tukenut tasa-arvoa. Meidän pitää kuitenkin ottaa konkreettisempia askelia saadaksemme aikaan muutoksen. Aiomme jatkaa työtämme pelaajiemme, seurojemme ja laajan jalkapalloyhteisön kanssa valjastaaksemme kollektiivisen voimamme taisteluun tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kenoshassa on nähty Blaken ampumisen jälkeen laajoja mielenilmauksia. 17-vuotias Kyle Rittenhouse pidätettiin keskiviikkona hänen ammuttuaan kuoliaaksi kaksi mielenosoittajaa ja haavoitettuaan yhtä. Rittenhousea epäillään kahdesta taposta. Häntä aiotaan kuulustella perjantaina.