Kokkolan Pallo-Veikkojen päävalmentajana kymmenen päivää toiminut Miika Juntunen syyttää apuvalmentajaansa ja seuraajaansa Niko Kalliokoskea selkään puukottamisesta.

Juntunen ehti vetää KPV:n peräsimessä neljät harjoitukset ja kaksi ottelua, joista ensimmäinen päättyi 4-0-voittoon ja toinen tappioon samoin lukemin.

KPV kertoi Juntusen sopimuksen purkamisen syyksi ”seuran ulkopuolelta kohdistuvan paineen, joka ei ole mahdollistanut valmennukselle, eikä pelaajille työrauhaa.” Juntusen tiistaisista aamuharjoituksista nousi kohu, sillä treeneihin epäiltiin liittyneen rasistisia vivahteita. KPV torppasi nämä epäilyt yksiselitteisesti.

[readmore from=Juntunen-Miika]

Pitkään KPV:ssa vaikuttanut Kalliokoski edusti seuraa ison osan pelaajaurastaan ja aloitti valmennusuransa KPV Akatemiassa vuonna 2014. Edustusjoukkueen taustoissa Kalliokoski on toiminut jo useamman vuoden, ja viime kaudella hän otti seitsemän ottelun ajaksi väliaikaisen vetovastuun ykkösmiehistöstä Jarmo Korhosen saatua potkut.

Juntunen kommentoi Yle Urheilulle, ettei hän saanut Kalliokoskelta tukea.

– Kymmenen päivän aikana selkäni takana tapahtui ikäviä asioita, joista en tiennyt. Valmennustiimissäni yksi henkilö löi minulle puukon selkään, ja hän on nyt siellä valmentamassa. Oikea käteni (Kalliokoski) lähti Eerikkilään valmentajakoulutukseen, eikä hän ollut ensimmäisessä pelissä mukana. En tiennyt alussa edes kaikkien pelaajien nimiä tietenkään, ja hän tuli takaisin vasta juuri ennen Jaro-peliä.

– Kun hän tuli takaisin, Jaro-pelin jälkeen tiistaina hän oli koonnut [KPV:n Juniorit] ry-ihmisen kanssa palaverin muutaman pelaajan kanssa. Sieltä lähtivät sitten puukot lentämään liikkeelle. Minua varoitettiin etukäteen yhdestä henkilöstä sekä muutamasta pelaajasta, ja näinhän tässä kävi sitten.