Aasian Mestarien liigan hallitseva mestari diskattiin tämän kauden kilpailusta – joukkueessa yli 30 koronatartuntaa

© Kuva: Getty Images

Saudi-Arabian kärkiseura Al-Hilal on diskattu tämän kauden Aasian Mestarien liigasta, koska se ei kyennyt nimeämään riittävästi pelaajia lohkovaiheen viimeiseen otteluunsa.

Al-Hilalin joukkueessa on tiettävästi todettu pelaajien ja muiden jäsenten välillä peräti 31 koronatartuntaa. Se pystyi nimeämään viimeiseen lohkopeliinsä vain yhdeksän pelaajaa avaukseen ja penkille kaksi maalivahtia.

Aasian Mestarien liigan sääntöjen mukaan joukkueen kaikki tulokset mitätöidään, jos joukkue ei pysty nimeämään vähintään 13 pelaajaa kokoonpanoonsa.

Al-Hilal olisi halunnut, että viimeinen lohkopeli siirretään myöhempään ajankohtaan. Aasian jalkapalloliitto eväsi kuitenkin pyynnön vedoten siihen, että ottelusiirrolla olisi ”valtavan negatiivinen” vaikutus kilpailun otteluohjelmaan.

– Meillä on vain 11 pelaajaa. Euroopassa on selkeät säännöt, joilla määritellään, perutaanko vai siirretäänkö pelejä tällaisissa olosuhteissa, kommentoi Al-Hilalin valmentaja Roman Lazvan.

Al-Hilalin seurajohto kertoi perjantaina, että se aikoo tehdä valituksen Aasian jalkapalloliiton päätöksestä ja on valmis tarttumaan tarvittaessa oikeustoimiin. Al-Hilal on voittanut Aasian Mestarien liigan kolme kertaa, joista viimeisin oli viime vuonna.

Lähteet: AP, AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.