Suomea riepottelee tänään kenties koko vuoden pahin myräkkä, Ailaksi nimetty syysmyrsky. Aila-myrsky on jo katkaissut sähköjä laajoilla alueilla ja vaikuttanut muun muassa lautta- ja junaliikenteeseen.

Myrskyllä on oma vaikutuksensa myös jalkapallokentille. Kakkosen kauden kolmas Jyväskylän derby JJK-FC Vaajakoski on jouduttu siirtämään myrskyn tieltä ensi tiistaille. JJK ja FC Vaajakoski taistelevat C-lohkon keskikastissa. Voitot kauden aiemmista kohtaamisista ovat tasan 1-1.

Joni 🇺🇦Vesalainen

@JoniVesalainen
Tänään ei ole syytä pelata jalkapalloa @jjk vs @fcv 22.9 klo 18.30 ⁦@MiestenK

JJK Jyväskylä

@JJK1923
⚠️⚠️ HUOM! PELI SIIRRETTY! ⚠️⚠️
Huominen JJK:n ja @FCVaajakoski välinen @MiestenK derby on siirretty sääolosuhteiden vuoksi pelattavaksi tiistaina 22.9.2020 klo 18:30. Ostetut liput käyvät sellaisenaan tiistaina. Pahoittelemme aiheutunutta harmia.

Kahdella muulla paikkakunnalla, Salossa ja Mikkelissä myrskyä aiotaan kuitenkin uhmata. SalPa kohtaa kello 18.30 alkavassa ottelussa PIF:n ja MiPK samaan aikaan starttaavassa pelissä PEPO:n.

MiPK-PEPO -ottelu pelataan suljettujen ovien takana ilman yleisöä. Voi olla, ettei kovin moni katsoja olisi myrskyn kouriin uskaltautunutkaan, mutta ratkaisu ei johdu myrskystä, vaan Mikkelin ja Etelä-Savon pahentuneesta koronavirustilanteesta.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote päätti maanantaina, että kaikki Mikkelin kaupungin alueella 15.9.- 21.9. sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, kielletään. Käytännössä yleisörajoitus tarkoittaa sitä, että MiPK pelaa tämän päivän kotipelinsä tyhjille katsomoille.

- Toimimme näin, ellei välissä vielä tule Palloliiton taholta muuta ohjeistusta. Paljon on riippunut säästä, mutta hyvät yleisöpelit olisivat hyvä tulonlähde meillekin. Nyt säästämme tietysti hieman järjestelykuluissa, MiPK:n puheenjohtaja Jyri Paasonen kommentoi Länsi-Savolle (LS:n juttu on luettavissa täältä).

MiPK–Pepo näytetään suorana lähetyksenä Länsi-Savon verkkolehdessä.

Ykkösen MP pelasi jo edellisen kotipelinsä viime viikon perjantaina Jaroa vastaan ilman katsojia Mikkelin koronatilanteen vuoksi. Tuolloin päätös oli sen oma. Tulevan sunnuntain ohjelmassa ollut MP-KTP päätettiin siirtää pelattavaksi tiistaina 20.10.

– Toivottavasti tilanne silloin täällä Mikkelissä on parantunut ja saamme ottaa yleisöä katsomoon ja ei tarvitsisi pelata tyhjille katsomoille kuten edellisellä kierroksella FF Jaroa vastaan. Ottelun pelipaikka varmistuu sitten lähempänä ja riippuu olosuhteista, MP:n kotisivujen tiedotteessa todetaan.

Samalla ottelu MP-MYPA siirtyy päivällä. Se pelataan perjantaina 16.10. klo 18.30.

Jutun kuva on kuvituskuva Saksasta eikä liity Aila-myrskyn aiheuttamiin tuhoihin.