Bubi-huuhkajaakin rohkeampi papukaija laskeutui pään päälle kesken treenipelin – pelaaja lähetti kuvan myötä tärkeän viestin maailmalle

© Kuva: Getty Images

Jokainen vähänkin varttuneempi suomalainen jalkapallon ystävä muistanee elävästi Bubi-huuhkajan. Pelattiin Suomen ja Belgian välistä EM-karsintaottelua Helsingin Olympiastadionilla kesäkuussa 2007, kun huuhkaja lennähti kentälle, liiteli laidalta toiselle ja levähti välillä maalin yläriman päällä. Muutaman minuutin keskeytyksen jälkeen peliä päästiin jatkamaan, mutta tapaus jätti Suomen miesten A-maajoukkueelle muistoksi lempinimen Huuhkajat.

Hieman vastaavanlainen tapaus nähtiin Brasiliassa viime lauantaina. Brasilian naisten maajoukkue pelasi Rio de Janeirossa treeniottelua, kun ilmeisesti ara-alalajiin kuulunut papukaija pölähti kentälle. Kaijaa ei ujostuttanut lainkaan, vaan se istahti suoraan Bruna Benitesin pään päälle.

Valmentaja sai lopulta pallon avulla houkuteltua linnun pois Benitesin hiusten kimpusta. Sen jälkeen kookas, Brasilian peliasun sini-keltaisiin väreihin sonnustautunut lintu lensi Bubin esimerkin mukaisesti maalin katolle. Pian matka kuitenkin jatkui, ja peliäkin päästiin jatkamaan.

34-vuotias Bruna Benites latasi itsekin tilanteesta videon ja kuvia Instagramiinsa. Samassa yhteydessä muun muassa Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 pelannut Bruna lähetti seuraajilleen tärkeän viestin.

– Käytän hyväkseni sitä, mitä tänään tapahtui, sillä minä Mato Grosson kasvattina, en voi jättää ilmaisematta syvää suruani siitä, mitä kaikkea Pantanalilla (toim. huom. maailman suurimmalla kosteikkoalueella Brasiliassa) tapahtuu. Tulipalot vievät tuhansien eläinten hengen. Jos sama jatkuu edelleen, tällaisista videolla nähtävistä harvinaisista tilanteista tulee mahdottomuus. Olkaamme tietoisia! Pidetään huolta tärkeimmästä perinnöstämme, eli luonnosta, Bruna muistutti.

Toisen kuvan alle Bruna Benites vakuutteli, ettei hän itke kuvassa. Hän kuitenkin hämmästeli, kuinka harvinaista on saada ara päänsä päälle kesken pelin.

Toisessa stillikuvapostauksessaan Bruna Benites tähdentää, että kyseinen ara-lintu ei ollut villieläin, vaan se asuu lähettyvillä ihmisten lemmikkinä. Bruna kertoo papukaijan käyvän usein vierailemassa maajoukkueen treeneissä. Yleensä se katselee tapahtumia maalien läheltä tai maaliverkoista, mutta nyt se päätti piipahtaa Brunan pään päällä.

Pelaaja itse arvelee leikkisästi tämän johtuneen paitsi siitä, että hän oli ainoa pelaaja, jonka juuret ovay ylpeästi Pantanalin kosteikkoalueella, ja samalla myös kentän pisin pelaaja, eli korkein kohta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.