Chelsean uusi maalivahti Édouard Mendy on kulkenut hyvin erilaisen reitin huipulle kuin monet nykyisistä joukkuekavereistaan.

Senegalin A-maajoukkueessa seitsemän kertaa esiintynyt Mendy, 28, on pelannut ammattilaisena vasta muutaman vuoden. Chelsean oma kasvatti Callum Hudson-Odoi taas solmi viime kaudella 18-vuotiaana seuran kanssa sopimuksen, joka takaa hänelle lehtitietojen mukaan yli 130 000 euron viikkotulot.

Mendy oli jo lopettaa uransa vuonna 2014, kun hänen siirtonsa Englannin kolmannelle sarjaportaalle kaatui ja Mendy jäi työttömäksi. Hän meni tuolloin hakemaan neuvoa työvoimatoimistosta, jossa häntä neuvottiin vaihtamaan alaa.

– Työttömänä hokee itselleen, ettei tästä ole mitään tietä ulos, muisteli Mendy Daily Mailin mukaan.

– Neuvojani [työvoimatoimistossa] kysyi, mitä haluan tehdä työkseni. Sanoin, että haluan pelata jalkapalloa ja hän vastasi, että minun on jossain vaiheessa mietittävä jotain muuta.

FIFA

@FIFAcom
🔵 @ChelseaFC fans, say hello to your new keeper, Edouard Mendy 🧤 🇸🇳

Mendy sai tarjouksia seuroilta, mutta hänelle oli tulossa perheenlisäystä, joten hän ei halunnut turvautua pätkädiileihin ja taloudelliseen epävarmuuteen.

– Siinä vaiheessa ajattelin, että tämä on ohi. ”Lopetan jalkapallon ja menen töihin”.

Niin Mendy myös teki. Hänen ystävänsä avasi kaupan, johon Mendy meni työskentelemään kassalle. Vuonna 2015 senegalilaisvahti veti kuitenkin jälleen hanskat käteensä ja siirtyi Marseillen reservijoukkueeseen vakuutettuaan seuran testijaksolla. Mendy jäi Marseillessa nokkimisjärjestyksessä toiseksi ja siirtyi seuraavana vuonna Ranskan toiselle sarjaportaalle Reimsiin, jonka kanssa hän teki elämänsä ensimmäisen ammattilaissopimuksen 24-vuotiaana.

Mendy torjui Reimsin pääsarjaan ja jatkoi hyviä otteitaan myös Ligue 1:ssä. Vuosi sitten hän siirtyi Stade Rennais’n riveihin ja tällä viikolla hänestä tuli Chelsean pelaaja viisivuotisella sopimuksella. Chelsea maksoi hänestä Rennesille 24 miljoonaa euroa, mikä on uusi siirtoennätys Ligue 1:n maalivahdista.