Joel Pohjanpalon viime kevään ja kesän seura Hamburger SV lensi jo ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon Saksan Cupista, eli DFB Pokalista. Kyyti oli kylmää, sillä Dynamo Dresden kaatoi HSV:n peräti maalein 4-1. Molemmat joukkueet pelaavat Saksan toisella sarjatasolla.

Saksassakin on alettu päästää katsomoihin jo rajoitettu määrä yleisöä, ja ottelua seurasi stadionilla reilut 10 000 katsojaa. Kenties loppukauden 2019-2020 pelit ilman yleisöä ovat vieroittaneet joitain pelaajia katsojien provosoivista huudoista, sillä HSV:n kokenut toppari Toni Leistner tulistui pelin jälkeen pahemman kerran.

Leistner oli antamassa haastattelua, kun hän yhtäkkiä keskeytti rupattelun ja nousi katsomoon. 30-vuotias Leistner marssi määrätietoisesti erään katsojan eteen, tarttui tätä rinnuksista ja kaatoi tämän maahan.

Tilanne joka tapauksessa rauhoittui melko nopeasti, mutta ympärillä olleet katsojat – kasvomaskeilla ja ilman – olivat varsin hämmentyneitä oudosta käänteestä. Voinee hyvin olettaa, että Leistner saa tempustaan vielä sanktioita.

ESPN FC

@ESPNFC
After their 4-1 loss, Hamburg defender Toni Leistner stopped his post match interview and confronted an opposing fan in the stand.

(via @AndrewCesare)

Viime kaudella sekä Queen’s Park Rangersissa että 1. FC Kölnissä pelannut Leistner pelasi ottelussa vanhassa kotikaupungissaan, sillä hän on syntynyt ja kasvanut Dresdenissä ja pelannutkin Dynamo Dresdenin eri joukkueissa pitkään.

Cupin 1. kierroksen ainoa jatkosta pudonnut pääsarjaseura on ollut Hertha Berlin, joka hävisi Eintracht Braunschweigille. Bayern München ja Schalke pelaavat omat ottelunsa vasta myöhemmin.

Toinen cup-kierros pelataan joulun alla 22.-23. joulukuuta. Otteluparit arvotaan ensi sunnuntaina.