72 A-maaottelua pelannut Nora Heroum siirtyi täksi kaudeksi Italian Serie A:sta Englantiin, naisten Superliigaan ja teki debyyttinsä sarjassa sunnuntaina. 26-vuotias Heroum tuli kentälle 62. minuutilla, kun hänen joukkueensa Brighton kohtasi vieraissa nimivahvan Manchester Cityn.

Peli päättyi tasanumeroihin 0-0, ja oli Brightonilta hieno venyminen. Manchester City oli nimittäin viime kaudella sarjassa eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mestariksi sitä ei kuitenkaan kruunattu, sillä koronaviruksen keskeytettyä kauden mestariksi julistettiin paremman pistekeskiarvon perusteella Chelsea. Brighton oli 12 joukkueen sarjassa yhdeksäs.

Manchester Cityssa pelaa useita vahvaa nousua Euroopan tasolla tekevän Naisten Superliigan kirkkaimpia maailmantähtiä. Tuoreimpana joukkueeseen siirtyi Lyonista laitapuolustaja Lucy Bronze, joka valittiin kaudella 2018-2019 UEFA:n vuoden pelaajaksi. Lisäksi Cityssä pelaavat muun muassa tähtipelaajat Jill Scott ja Ellen White.

Seagulls Italia

@SeagullsItalia
Brilliant performance by the ladies!!! YES!!! 🤍💙

We are happy for Heroum’s debut

Brighton & Hove Albion Women

@BHAFCWomen
😁 A fantastic performance to claim a point in the @BarclaysFAWSL!

📲 snickersuk.com

#BHAFC 🔵⚪️ | #FAWSL

Naisten Superliigan toinen suomalaispelaaja, kokenut maalivahti Tinja-Riikka Korpela on ollut vaihtopenkillä joukkueensa Evertonin molemmissa otteluissa, kun maalia on vartioinut 22-vuotias Alexandra Maciver. Sunnuntaina Everton kukisti Tottenhamin 1-0 – siis samoin numeroin kuin myös miesten Valioliigassa myöhemmin samana päivänä.

Everton on voittanut kauden molemmat pelinsä päästämättä maaliakaan ja on sarjassa toisena Arsenalin jälkeen.