HIFK:n keskikenttäpelaajalla Sakari Mattilalla oli maanantaina tapahtumarikas ottelu Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana.

Mattila, 31, iski jo kauden neljännen osumansa Veikkausliigassa upottamalla komean vapaapotkun verkkoon 53. minuutilla.

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Tämän matsin haluamme unohtaa mahdollisimman nopeasti, mutta tätä on kyllä syytä ihailla vielä monta kertaa. Eli Sakke Mattila, vapari ja pallo maaliin!

Entisen maajoukkuepelaajan ottelu sai kuitenkin ikävän käänteen pelin viime hetkillä, kun Mattila sai suoran punaisen kortin. Mattila ja SJK:n Murilo kamppailivat pallosta käsikynkässä ja kaatuivat samaa matkaa maahan. Mattilalla meni hermot Muriloon, joka vierähti hänen päälleen ja hän työnsi brasilialaispuolustajan pois. Murilo otti tilanteesta kaiken irti venkoilemalla maassa ja pitelemällä kasvojaan.

Sosiaalisessa mediassa Mattilan punaista korttia on pidetty huutavana vääryytenä.

– Tää Mattilan punainen oli kyllä yks helvetin iso vitsi. Tosta tuleva kahden ottelun pelikielto pitäisi kumota, sanoo Harri Twitterissä.

Harri Laine

@HarriLaine
Tää Mattilan punainen oli kyllä yks helvetin iso vitsi. Tosta tuleva kahden ottelun pelikielto pitäisi kumota #Veikkausliiga

– Klassinen kuoleva joutsen, kuvailee Markus.

@msipilai.bsky.social

@msipilai
Klassinen kuoleva joutsen. #Veikkausliiga

– Hyi helvetti! Tämä pelleily ei futiksesta lopu ennen kuin aletaan videoiden avulla jälkikäteen työntämään näyttelystä pelikieltoja. Häpeällistä. Ei ole voittamisen taitoa, ei ole oveluutta. On vain häpeällistä ja epäurheilijamaista, lataa Mikko.

Mikko Pehkonen

@MikkoPehkonen

Joonas Haapala

@jnshaapala
V*ttu mitä Jurkkaa veti SJK:n jannu.. #veikkausliiga
Hyi helvetti!

Tämä pelleily ei futiksesta lopu ennen kuin aletaan videoiden avulla jälkikäteen työntämään näyttelystä pelikieltoja.

Häpeällistä. Ei ole voittamisen taitoa, ei ole oveluutta. On vain häpeällistä ja epäurheilijamaista.

#Veikkausliiga #Futis

– Tylysti filmasi SJK:n pelaaja Sakke Mattilalle joulukortin. Olihan joo siinä pieni tönäisy, mutta noita näkee joka pelissä ja ei niistä yleensä mitään tule. Saapi nähdä hakeeko HIFK kortin perumista ja meneekö se läpi. Mun mielestä ei edes keltaisen arvoinen, päivittelee Joni.

SJK voitti HIFK:n 3-2. Maanantain muissa Veikkausliigan otteluissa HJK kaatoi RoPS:n 4-0 ja FC Inter kukisti FC Lahden lukemin 3-0.