Seurahistoriansa kolmannen kauden Eredivisiessä aloittanut FC Emmen solmi äskettäin sponsorisopimuksen, joka olisi tuonut sille mukavat 500 000 euron vuositulot. Emmenin harmiksi Hollannin jalkapalloliitto KVNB ei kuitenkaan hyväksynyt sopimusta, joten Emmeniltä menivät hyvät rahat sivu suun.

Syy hylkäykseen oli, että kyseinen sponsoriksi tyrkyllä ollut yritys, EasyToys nimeltään, on niin sanottu aikuisten lelukauppa eli toisin sanottuna seksivälinevalmistaja. KVNB:n näkemyksen mukaan se rikkoo jalkapalloliiton sponsorointisääntöjen kolmatta pykälää. Siinä todetaan, etteivät sponsorisopimukset saa aiheuttaa konfliktia lain, yleisen järjestyksen tai moraalin, tai hyvän maun ja säädyllisyyden kanssa.

EasyToysin toimitusjohtaja Eric Idema oli päätökseen erittäin pettynyt.

– Olemme hyvin pettyneitä siihen, ettei meistä tule FC Emmenin pääsponsoria, Idema totesi Goalille lähettämässään sähköpostivastauksessa.

– Harkitsemme nyt seuraavaa askeltamme läheisessä yhteistyössä FC Emmenin kanssa.

Idema korosti yhteistyöhalukkuudessa myös molempien toimijoiden ponnistamista samalta seudulta.

– Meille yhteistyö oli looginen valinta. Olemme kaksi menestyksekästä yritystä samalta seudulta, ja meillä on vahva side tähän seuraan, joka pelaa meidän tapaamme korkeimmalla tasolla. Me emme näe tässä mitään ongelmaa.

– Toivoimme, että positiivinen huomio verkkokauppaamme kohtaan olisi auttanut rikkomaan alaamme yhä ympäröiviä tabuja. Tosiasia on kuitenkin, että erotiikka ja seksuaalisuus ovat monille yhä epämukavia aiheita, kuten KVNB:n päätös todistaa. Näin siitäkin huolimatta, että lelujamme on kirjaimellisesti joka toisessa hollantilaisessa kodissa, Idema perustelee.

Dutch Football 🇳🇱

@FootballOranje_
Sex toy manufacturer, EasyToys wanted to become the main shirt sponsor of FC Emmen.

However, the KNVB has intervened as its against, "Good taste or decency."

Emmen must now look for a new shirt sponsor.

Myös Emmenin puheenjohtaja Ronald Lubbers harmitteli jalkapalloliiton päätöstä ja viitttasi EasyToysin menestykseen alalllaan.

– Eric on onnistunut tekemään yrityksestään Euroopan markkinajohtajan ihmisten eniten harjoittamassa aktiviteetissa. Eikö ole hyvä asia, että Drenthen kaakkoiskulmasta kotoisin oleva yritys on onnistunut pääsemään niin pitkälle, Lubbers kysyi.

Emmen sijoittui kesken jääneellä viime kaudella Eredivisiessä sijalle 12. Tällä kaudella se on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan.

Lähde: Goal