Veritas Stadionilla Turussa pelattiin keskiviikkona erittäin tärkeä häntäpään taisto, kun sarjassa kolmanneksi viimeisenä ollut TPS sai vieraakseen toiseksi viimeisen Hakan. Valkeakoskelaisjoukkue haki pelistä 3-2 -vierasvoiton ja onnistui nousemaan TPS:n ohi sarjataulukossa. Sarjajumbo RoPS on Hakasta jo yhdeksän ja TPS:stä seitsemän pisteen päässä.

Ottelun ylivoimaisesti puhuttanein tilanne nähtiin jo noin 15 minuutin kohdalla. Haka keskitti oikealta laidalta ja TPS:n maalivahti Jere Koponen törmäsi palloa tavoitellessaan Eero Markkaseen, jonka vyötäröllä Rasmus Holma yritti roikkua. Monien yllätykseksi Koposelle annettiin tilanteesta keltainen kortti ja pallo vietiin pilkulle.

– Todella harvoin tuollaisesta paikasta vihelletään pilkkua, jos ikinä. Hävittiin tänään kuitenkin Markkasen fyysisyydelle, se on fakta. Se oli näiden kahden joukkueiden välinen ero, TPS:n valmentaja Jonatan Johansson summasi TPS:n kotisivujen raportissa.

Alla olevasta twiitistä löytyvästä linkistä pääsee katsastelemaan videota tilanteesta ja arvioimaan itse, oliko tuomio oikea.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Mielenkiintoinen pilkkutuomio Turussa - Koponen torjuu pilkun, mutta Markkanen hereillä paluupallossa! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3682391

Jere Koponen torjui Markkasen ampuman rankkarin, mutta Markkanen ehti ensimmäisenä paluupalloon ja siirsi Hakan 1-0-johtoon. Pelattiin 17. peliminuuttia. Kyseenalainen pilkkuvihellys puhutti kuitenkin rutkasti myös Twitterissä.

Transfermarktinkin tilastojen mukaan erotuomari Antti Munukka on viheltänyt tämän kauden yhdeksässä veikkausliigaottelussaan yhteensä neljä rankkaria, ja kaikki nämä neljä TPS:ää vastaan. Munukka on jakanut oikeutta kolmessa TPS:n ottelussa. Varoituksia Munukka on jakanut näissä peleissä TPS:lle yhdeksän ja vastustajien pelaajille viisi.

Markku Silvennoinen

@m_silvennoinen
Osaisiko joku viisaampi selittää, että millä perusteella tuosta rankkaritilanteesta tuomittiin Koposelle rike ja varoitus? Holman takavyöotteen olisi vielä ymmärtänyt, mutta nähty lopputulos ei mahtunut jakeluun. #Veikkausliiga #FCTPS

Mikko Ristolainen

@Tsippadai
Munukka, mitä ihmettä nyt taas. Menikö jonkun mielestä tuomiot edes vähän oikein? #veikkausliiga

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
Tämä on yhtä The Antti Munukka show'ta. Menee maku koko matsista. #FCTPS #Veikkausliiga

Jesse Saarinen

@jessesaarine
En tiedä miltä näytti TV:stä, mutta vain Antti Munukka voi viheltää tuosta pilkun. #Veikkausliiga

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
"Se oli Munukan neljäs vihelletty pilkku tällä kaudella – ja kaikki niistä on myös vihelletty kolmessa ottelussa TPS:ää vastaan." #Veikkausliiga

Turun Sanomat

@turunsanomat
Rankkarituomio kuumensi tunteet häntäpään huippukamppailussa – "En ole ikinä nähnyt tuollaista pilkkua" #TPS #jalkapallo @FCTPS ts.fi/urheilu/jalkap…

25. minuutilla Rasmus Holma puski Santeri Haaralan antamasta vapaapotkusta kotijoukkueen tasoihin. Samuel Chidi saatteli kuitenkin Hakan tauolle 2-1-johdossa.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Johansson heitti kentälle kaksi veikkausliigadebytanttia, 18-vuotiaan TPS:n oman kasvatin Santeri Pohjolaisen sekä Hammarbystä lainatun Jeanin. Valmentajan mielestä molemmat onnistuivat hyvin, mutta pisteitä TPS ei ottelusta saanut.

Ottelun hahmo, myös chidin maalin alustanut Eero Markkanen puski tunnin kohdalla illan toisella osumallaan Hakalle voittomaalin. Aldayr Hernández pukkasi puolestaan kulman jälkitilanteesta TPS:lle kavennuksen 89. minuutilla, mutta kiri jäi silti torsoksi.

– Oliko voitto ansaittu, niin, loppunumerot kertovat kuitenkin aina lopulta totuuden. Meillä oli paikat ratkaista ottelu jo aikaisemmin ja päästettiin Tepsi turhaan lopussa mukaan. Uskon, että kyllä tämä nyt tästä lähtee parempaan suuntaan, Hakan valmentaja Teemu Tainio pyöritteli.