KuPS haki lopun maalilla Lahdesta voiton – nigerialaisvahvistuksen nopeudella kelpaa leveillä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kolme ottelua, joista kaksi päättyi pistejakoon. Lähellä oli kolmaskin tasapeli, mutta KuPS pääsi lopulta kotimatkalle Lahdesta täyden pistepotin myötä.

Turussa TPS nousi viimeisellä kymmenminuuttisella tasapeliin, kun Muhamed Olawale teki 84. minuutilla loppunumeroiksi 1-1. Reilu vartti aiemmin vierasjoukkue IFK Mariehamn siirtyi johtoon ukrainalaisen Dmitro Bilonogin ensimmäisellä veikkausliigamaalilla. Ottelu oli Bilonogille IFK Mariehamnin paidassa toinen, ja hän pelasi noin puoli tuntia.

Helsingissä HIFK:n ja FC Interin kauden toisessa kohtaamisessa ei maaleja nähty lainkaan. Inter hallitsi jonkin verran peliä, mutta parhaat maalipaikat sai HIFK.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi Sakari Tukiainen HIFK:n älykkään, nopean vapaapotkun jälkeen, mutta Interin maalilla Henrik Moisander oli tarkkana hakiessaan kudin kiinni ylänurkasta. Kaksi minuuttia ennen pelin loppua puolestaan Jukka Halme ampui parhaasta sektorista terävän kääntövedon, mutta Inter-puolustus ehti viime hetkillä väliin. HIFK hallitsi muutenkin ottelun toista jaksoa ja etenkin sen loppua, jos Inter olikin ollut avausjaksolla parempi.

Yksi Helsingin ottelun kohokohtia oli ehdottomasti Jani Bäckmanin upea liukutaklaus omalla rangaistusalueella ensimmäisellä puoliajalla.

Interin vire on ollut kehno, sillä se on pelannut neljä peliä peräkkäin ilman voittoa. Kaikki pelit ovat olleet vierasotteluita, joskin niistä ensimmäinen TPS:n vieraana kotoisalla Veritas Stadionilla. Inter on pelannut peräti viisi vieraspeliä putkeen, mutta lauantaina se palaa kotiareenalleen ja saa vieraakseen SJK:n. Inter on voittanut kaikki kuusi kauden kotipeliään ja saa peliin mukaansa sarjan viime kauden parhaan pelaajan Filip Valencicin, joten joko kurssi kääntyy?

Lahdessa kotijoukkue siirtyi 1-0 -johtoon jo 9. minuutilla Altin Zaqirin ensimmäisellä veikkausliigamaalilla. Vahid Hambo voitti pääpallon ja Zaqiri tuikkasi polvella irtopallon verkkoon.

KuPS:n tasoitus tuli tunnin pelin kohdalla. Joona Tiainen torjui vielä tuulennopean (katso twiitti alla) Usman Salen laukauksen, mutta Urho Nissilä latasi ruuhkan takaa numeroiksi 1-1. KuPS:n sometiimi ehti leveillä maanantaina myös nigerialaispelaaja Salen nopeudella, joka on vaatimattomasti sanottuna maailmanluokkaa. Tilastovertailun perusteella Salen huippunopeus hakkaa jalkapallon supertähdistä niin sanotusti ”kenet tahansa”.

KuPS:n voittomaali syntyi 90. peliminuutilla. Bruno Rodrigues keskitti oikealta laidalta ja Ville Saxman sijoitti pallon viileästi sisään. Saxmanille maali teki luultavasti todella hyvää, sillä vähän aiemmin hän oli hassannut erinomaisen maalintekopaikan.

Illan tulosten myötä KuPS nousi jälleen kahden pisteen päähän HJK:sta, ja se on pelannut ottelun Klubia vähemmän. Inter on kolmantena neljä pistettä KuPS:n takana. Tasapeli Turussa nosti IFK Mariehamnin jälleen ylemmän loppusarjan puolelle.

KuPS:n seuraava peli on torstaina kello 18.30 pelattava Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelu Slovan Bratislavaa vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.