Manchester Cityllä on yksi Valioliigan tasokkaimmista ja leveimmistä materiaaleista käytössään, mutta joukkue kärsii silti tällä hetkellä pienoisesta pelaajapulasta.

Tuoreimpana tulokkaana sairastuvalle on saapunut hyökkääjä Gabriel Jesus, jonka odotetaan olevan sivussa ainakin seuraavasta kolmesta ottelusta. Myös Cityn ykköshyökkääjä Sergio Agüero on vielä usemman viikon poissa tositoimista polvivamman takia.

Heidän lisäkseen Cityn vahvuudesta puuttuvat loukkaantuneet Bernardo Silva, João Cancelo ja Oleksandr Zintšenko sekä koronatartunnan takia karanteeniin eristäytynyt İlkay Gündoğan. Toppari Aymeric Laporte on vasta palailemassa harjoituksiin oman tartuntansa jälkeen.

Torstaina City voitti Englannin liigacupissa Bournemouthin 2-1 käyttäen varsin reservipitoista ryhmää. Manchesterilaisten manageri Pep Guardiola sanoo, että akatemiapelaajia tullaan tarvitsemaan myös tulevina viikkoina loukkaantumissuman ja otteluruuhkan keskellä. Sunnuntaina City isännöi Valioliigassa Leicesteriä.

– Meillä on 13 [ykkösjoukkueen] pelaajaa käytössä, meidän on voitettava tämä ottelu. Meillä on paljon pelejä ja meidän on voitettava ne, kommentoi Guardiola Manchester Evening Newsin mukaan.

– Meidän on tehtävä kaikkemme hallitaksemme peliä mahdollisimman paljon. Mikään ei muutu, vaikka sanoisimme muuta. Meillä ei ole kaikkia pelaajia tai aikaa harjoitella, joten tilanne on mikä on, ja meidän on jatkettava eteenpäin.

– Meillä on akatemiassa pelaajia, jotka voivat auttaa meitä.

Gabriel Jesus

@gabrieljesus9
I’ll be back soon. 🙌🏽💪🏽🤕