HJK:ssa mestaruuksia kahminut Mika Lehkosuo siirtyi kaudeksi 2020 ensi kertaa valmentajaurallaan ulkomaille, norjalaiseen Kongsvinger IL:ään. Kausi voisi kuitenkin sujua paremminkin, sillä Kongsvinger on Norjan kakkostasolla OBOS-Ligaenissa 18 kierroksen jälkeen sarjajumbona saatuaan kasaan vain 13 pistettä. Kongsvingerin tehtyjen maalien määrä 19 on koko sarjan pienin.

Tuorein tappio tuli maanantaina, kun Kongsvinger taipui vieraskentällä Sogndalille maalein 2-5. Tappio oli joukkueelle jo viides perättäinen. Kongsvinger on voittanut kauden aikana vain kolme peliä, joista viimeisimmän 27. elokuuta. Viiden ottelun tappioputki on kauden aikana jo toinen.

Kautta on jäljellä vielä 12 kierrosta, mutta Lehkosuolla voi tulla kiire saada kurssi kääntymään. Suomalainen oli hyvin allapäin ja jokseenkin neuvoton viidennen perättäisen tappion jälkeen, sillä kannattajien tuska tuntuu myös joukkueessa.

– Sydämessäni on miljoonia puukkoja siitä syystä, ettemme kykene pelaamaan paremmin, Lehkosuo sanoi Kongsvingerin kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Lehkosuo totesi haastattelussa suomalaisen sisun olevan aseensa kamppailussa putoamista vastaan.

– Isovanhempani ovat kertoneet minulle siitä, kuinka he pysäyttivät Venäjän hyökkäyksen 50, 60, 70 vuotta sitten. Sisälläni on se henki, etten luovuta koskaan ja teen kaikkeni löytääkseni tien ulos tästä tilanteesta.

[readmore from=Lehkosuo-Mika]

– Emme voi tehdä paljon muuta kuin keskittyä seuraaviin harjoituksiin ja seuraavaan, kuuden päivän päästä pelattavaan peliin. Nyt meidän pitää löytää taistelutahto yhdessä, kyse ei ole vain minusta. Meidän pitää uskoa joka päivä siihen, että teemme hyvää työtä.

– Pyydän faneiltamme syvästi anteeksi esitystämme ja sitä, ettemme ole saaneet enempää pisteitä. Meidän täytyy vastata kannattajien tukeen paremmin, Lehkosuo päätti.

Lehkosuolle hyvin tuttu suomalaispuolustaja Ville Jalasto tuli maanantaina vaihdosta sisään ja pelasi kauden 11. ottelunsa. Neljä edellistä peliä Jalasto oli istunut kokonaan vaihtopenkillä. Jalasto teki myös ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa, kaventaen tilanteeksi 1-5.