Saksa todella erikoisessa seurassa – vaikeudet Nations Leaguessa jatkuivat sunnuntaina

© Kuva: Getty Images

Saksan jalkapallomaajoukkuetta ei ole totuttu näkemään samalla listalla Andorran, Maltan ja San Marinon kaltaisten pikkumaiden kanssa. Nyt tällainenkin tilastoharvinaisuus on nähty.

Saksa pelasi sunnuntaina Baselissa 1-1 -tasapelin kotijoukkue Sveitsin kanssa ja on edelleen ilman voittoa UEFA Nations Leaguessa – kilpailun molemmat painokset mukaan lukien. Kaksi vuotta sitten Saksa sai sekä Ranskalta että Hollannilta molemmilta vain yhden pisteen kahdesta ottelusta. Viime viikolla se pelasi puolestaan tasapelin Sveitsin lisäksi myös Espanjaa vastaan.

Kun mukaan lasketaan vähintään kuusi ottelua Nations Leaguessa pelanneet maat, löytyy Saksan lisäksi vain kuusi muuta maata, jotka eivät ole vielä voittaneet peliäkään: Latvia, Andorra, Malta, San Marino, Liettua ja Irlanti. Jos muun lasketaan myös vasta viisi peliä pelanneet Islanti, Puola ja Pohjois-Irlanti, paisuu seitsikko kymmeniköksi.

Saksa putosi kaksi vuotta sitten Nations Leaguen A-tasolta, mutta myöhemmin turnausformaattia päätettiin muuttaa. Tänä vuonna A-tasolla pelaakin 16 maata 12 sijaan, joten Saksa säilytti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla. Sen kanssa samassa lohkossa pelaa Espanjan ja Sveitsin lisäksi Ukraina.

Sunnuntain ottelussa Saksa siirtyi 1-0 -johtoon Ílkay Gündoganin maalilla, kun peliä oli pelattu 14 minuuttia. Silvan Widmer tasoitti ensimmäisellä maaottelumaalillaan loppunumeroiksi 1-1 pelin 58. minuutilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.