Täyskäännös! Lionel Messi kertoo jäävänsä vasten tahtoaan Barcelonaan

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi kertoo jäävänsä ensi kaudeksi Barcelonaan.

Kataloniasta kuului viime viikolla kummia, kun Barcelonan ykköstähti ja kapteeni, kuusi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Messi, 33, ilmoitti, että haluaa lähteä seurasta. Argentiinalaistaituri on edustanut Barcelonaa yhtäjaksoisesti 13-vuotiaasta lähtien ja voittanut Blaugranan kanssa käytännössä kaiken. Hän on muun muassa juhlinut Barcelonan kanssa kymmentä Espanjan La Ligan mestaruutta ja neljää Mestarien liigan voittoa.

Messi edustajineen sanoi, että hänellä on oikeus lähteä tänä kesänä Barcelonasta ilmaiseksi, kunhan hän ilmoittaa asiasta seuralle kauden jälkeen. Barcelona taas väitti vastaan, että Messin sopimuksessa oleva purkupykälä vanheni jo kesäkuussa.

Barcelonan kausi päättyi koronaviruspandemian aiheuttamien viivytysten takia vasta elokuussa, kun joukkue hävisi Mestarien liigan puolivälierissä Bayern Müncheniä vastaan murskalukemin 2-8. La Ligan kausi päättyi 19. heinäkuuta. Barcelona jäi Espanjan pääsarjassa toiseksi.

Messi kertoi perjantaina Goalin haastattelussa, että hän ei halua viedä rakasta seuraansa oikeuteen, mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että hänen on jäätävä Barcelonaan vielä ensi kaudeksi. Hänen nykyistä sopimustaan on jäljellä vuosi, ja se sisältää hurjan 700 miljoonan euron ulosostoklausuulin. Maailman tämänhetkinen siirtosummaennätys on 222 miljoonaa euroa, jonka Paris Saint-Germain maksoi Barcelonalle Neymarista kesällä 2017.

– Siitä kehkeytyi valtava draama, kun kerroin vaimolleni ja lapsilleni, että haluan lähteä, sanoi Messi.

– Koko perhe rupesi itkemään. Lapseni eivät halunneet lähteä Barcelonasta tai vaihtaa koulua.

Messi on kapteeni myös Argentiinan maajoukkueessa. Kuva: Getty Images

Messi osoittaa syyttävällä sormella Barcelonan puheenjohtajaa Josep Maria Bartomeuta, joka ei Messin mukaan pitänyt lupaustaan.

– Luulin ja olin varma, että saisin lähteä vapaasti. Puheenjohtaja sanoi aina, että kauden lopussa voisin päättää, jäänkö vai en.

– Nyt he [Barcelonan seurajohto] vetoavat siihen, etten ilmoittanut siitä ennen kesäkuun 10. päivää, mutta kesäkuun 10. päivä me pelasimme yhä La Ligassa tämän kamalan koronaviruksen keskellä, joka muutti koko kauden.

– Ja tämä on se syy, miksi jatkan tässä seurassa. Jatkan tässä seurassa, koska puheenjohtaja sanoi, että voin lähteä vain, jos 700 miljoonan euron klausuuli maksetaan, ja se on mahdotonta.

Bartomeu on toiminut Barcelonan puheenjohtajana vuodesta 2014 asti. Kuva: Getty Images

Messi olisi voinut hakea ratkaisua tilanteeseen oikeudesta, mutta siihen hän ei halunnut ryhtyä.

– Oli vielä yksi keino, ja se oli oikeuteen meneminen. En ikinä haastaisi Barcelonaa oikeuteen, koska se on rakastamani seura, joka antoi minulle kaiken saavuttuani sinne. Se on elämäni seura.

– Barcelona antoi minulle kaiken ja minä annoin sille kaikkeni. Mielessäni ei ikinä käynyt, että haastaisin Barcelonan oikeuteen.

Messi on pelannut Barcelonan edustusjoukkueessa 731 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 634 maalia ja syöttänyt 285.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.