Uefa vahvistaa: Kiisteltyä sääntömuutosta sovelletaan kaikissa europeleissä – koskee myös Kansojen Liigaa

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin vahvistaa, että viiden vaihdon suorittamisen salliva sääntö on voimassa Uefan alaisissa otteluissa kauden 2020-2021 ajan. Sääntö koskee seurajoukkuekilpailuissa Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa. Lisäksi viisi vaihtoa on voimassa myös maajoukkuekilpailuissa, mukaan lukien Kansojen Liigassa ja ensi vuoden puolella alkavissa MM-karsinnoissa.

– Tämä on oikea päätös ja hyvä ensimmäinen askel huipputason pelaajien paineen keventämiseksi, pelaajayhdistys Fifpron pääsihteeri Jonas Baer-Hoffmann iloitsee.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa suositteli sääntömuutosta koronavirukseen vedoten. Päätöstä siitä, onko viisi vaihtoa voimassa myös ensi kesän EM-kisoissa ei ole vielä tehty.

Elokuussa Valioliigan joukkueet äänestivät, ettei sarjassa sovelleta viittä vaihtoa. Säännön puolestapuhujien joukkoon kuuluivat muun muassa Manchester Cityn Pep Guardiola, Liverpoolin Jürgen Klopp sekä Chelsean Frank Lampard. Sääntö oli käytössä Valioliigassa kauden 2019-2020 uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mutta uuden kauden alkaessa sarjassa palattiin totuttuun kolmen vaihdon systeemiin.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.