Ukrainan mahtiseuran kasvatti IFK Mariehamniin – pelannut viimeksi Minskissä

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn tiedottaa kotisivuillaan tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen ukrainalaisen Dmytro Bilonogin kanssa. 25-vuotias Bilonog saapuu täyttämään seurasta elokuussa lähteneen Yvan Yaganin taakseen jättämää aukkoa.

Oikeana laitahyökkääjänä parhaiten viihtyvä Bilonog on Ukrainan mahtiseuran, Mestarien liigan lohkovaiheen vakiokävijän Shakhtar Donetskin kasvatti. Shakhtarin paidassa Bilonog ei kuitenkaan Ukrainan pääsarjaa ole pelannut, vaan hän siirtyi 20-vuotiaana Venäjän pääsarjan Ural Yekaterinburgiin.

Ukrainan pääsarjaa Bilonog on pelannut kolmen pienemmän seuran riveissä, mutta viimeiset kaksi kautta hän on edustanut valkovenäläistä Dynamo Minskiä. Bilonogin sopimus Minskin kanssa päättyi 5. elokuuta. Hän pelasi toukokuusta heinäkuuhun ulottuvalla ajanjaksolla Dynamo Minskissä kaikkiaan kuusi ottelua, tullen jokaisessa vaihdosta kentälle.

Bilonogin juniorimaajoukkuehistoriikki on kova, sillä IFKM:n tiedotteen mukaan hän pelasi Ukrainan nuorisomaajoukkueissa alle 16-vuotiaista alle 21-vuotiaisiin yhteensä lähes 50 maaottelua. Transfermarktin tiedoissa juniorimaaotteluita on 24.

– Uskomme, että löysimme Bilonogissa hyvän pelaajan, joka vahvistaa hyökkäyspeliämme energiallaan ja luovuudellaan, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kommentoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.