Belgian pääsarjassa pelataan tänä viikonloppuna jo kauden 2020-2021 viidettä sarjakierrosta. Lauantaina pelatussa sarjan häntäpään ottelussa Mechelen-Oostende nähtiin sellainen avopaikan hassaus, jollaisia ei pääsarjatasolla nähdä välttämättä edes joka vuosi. Asialla oli Mechelenin 17-vuotias Aster Vranckx.

Ottelu oli 67. minuutilla yhä 0-0 -tilanteessa, kun Vranckxille aukesi kuin taivaanlahjana tuhannen euron paikka viedä joukkueensa johtoon. Pelikaverin laukaus kimmahti kentälle ylähirrestä suoraan Vranckxin ulottuville. Nuorukainen otti pallon hyvin rinnalla vastaan ja edessä häämötti tyhjä maali, kenenkään häiritsemättä. Vranckx kuitenkin sotkeutui omiin jalkoihinsa, törmäsi tolppaan eikä saanut sudittua palloa verkkoon.

Eleven Belgium (NL)

@ElevenBeNL
❌ | Wat een verschrikkelijke misser van Aster Vranckx! 😱

#KVMKVO

Oostende voitti pelin lopulta lisäajan maalilla 1-0, joten Vrancxin moka kävi Mechelenille kalliiksi. Siitä huolimatta nuori mies piti päänsä kylmänä pelinjälkeisessä haastattelussa ja poistui areenalta pää pystyssä.

– Minun tarvitsi vain potkaista pallo maaliin. Otin sen väärin haltuun ja sitten missasin paikan, Vranckx sanoi Eleven Sportsin haastattelussa.

– On sääli, etten onnistunut, mutta keskityn seuraavaan otteluun enkä aio murehtia tuota.

Keskikentän hyökkäävässä roolissa pelaava Vranckx on jo tehnyt maalin tällä kaudella ja pelannut kaikissa Mechelenin otteluissa avauskokoonpanossa. Hän löi läpi Jupiler-liigassa jo viime kaudella tehtyään yhdeksässä sarjapelissä yhden maalin ja syötettyään kaksi. Oostende-pelissäkin hän pelasi täydet minuutit. Vranckx täyttää lokakuussa 18.

Mechelenin valmentaja Wouter Vrancken jakoi ymmärrystä suojatilleen.

– Jos edes tuollaisista paikoista ei tehdä maalia, tuntuu siltä, ettei niin oltu tarkoitettukaan.

– En syytä Asteria. Kun näkee, kuinka 17-vuotias poika oli kaikkia muita parempi tänään, ei häntä pidä syyttää.

Mechelen on saanut viidestä pelistään neljä pistettä ja on 18 joukkueen sarjassa sijalla 14.

Lähde: Goal

Jutun otsikkoa muokattu 13.9. kello 23.06. Vranckxin pelipaikka on keskikentän hyökkäävässä roolissa, ei kärjessä.