Virallista: Ilveksen nuori maalivahti siirtyy FC Kööpenhaminaan

© Kuva: Veikkausliiga

Kerroimme eilen MTV Urheilun saamien tietojen pohjalta, että Ilveksen nuori maalivahti Matias Riikonen olisi siirtymässä Tanskan suurseura FC Kööpenhaminaan. Siirron varmistumista ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä nyt sekä Ilves että FC Kööpenhamina tiedottavat kotisivuillaan 18-vuotiaan Riikosen siirrosta.

Riikosen siirto on kymmenen kuukauden pituinen lainapesti, joka ulottuu siis kauden 2020-2021 loppuun, toisin sanoen ensi kesään. Lainaan sisältyy FC Kööpenhaminan osto-optio.

Riikosen alkuperäinen sopimus Ilveksen kanssa kattoi vain kauden 2020, mutta Ilves käytti elokuussa sopimuksessa olleen kahden vuoden jatko-option. Näin Riikosella on Ilveksen kanssa sopimus nyt kauden 2022 loppuun saakka.

Tällä kaudella Matias Riikonen on pelannut kuusi Veikkausliiga-ottelua sekä kolme peliä Kakkosta Ilves/2:n riveissä. MYPA:n kasvatti Riikonen kuuluu myös poikien maajoukkuerinkiin.

– Vähän yllätyksenä tuli tämä siirto tässä vaiheessa, mutta aika Ilveksessä on kyllä kehittänyt minua todella paljon. Oman kehittymisen kannalta Ilves/2:n pelien pelaaminen kehitti todella paljon. Siellä sai hyvää oppia miesten otteluissa pelaamisesta, Riikonen kommentoi siirtoaan Ilveksen kotisivujen tiedotteessa.

– En tiennyt, että FC Kööpenhamina oli tarkkaillut minua niinkin paljon. Tämä selvisi minulle siinä vaiheessa, kun he ottivat yhteyttä siirtoon liittyen.

Myös Ilveksen maalivahtivalmentaja Mikko Kavénia nopeat käänteet yllättivät.

– Minua ei yllätä se, että Matias kiinnostaa kansainvälisiäkin seuroja, mutta toki yllättävän aikaisessa vaiheessa siirto on tapahtumassa. He ovat todella tarkkaan scoutanneet Matiasta pelejä seuraamalla sekä taustoja selvittäen ja ovat hyvinkin tietoisia siitä, minkälaisen maalivahdin he ovat saamassa, Kavén totesi.

FC Kööpenhaminan junioriosaston päällikkö Sune Smith-Nielsen kertoo FC Kööpenhaminan kotisivuilla, että Riikosen suunnitellaan pelaavan aluksi seuran alle 19-vuotiaiden joukkueessa. Aika ja näytöt ratkaisevat, nähdäänkö hänellä tulevaisuutta myös edustusjoukkueessa.

– Matias Riikonen on erittäin kiinnostava maalivahti, joka on näyttänyt jo nuorella iällä pystyvänsä pelaamaan aikuisten tasolla, Smith-Nielsen kommentoi.

– Sopimus on myös osa strategiaamme, jonka mukaan pyrimme houkuttelemaan meille Pohjoismaiden parhaita nuoria lahjakkuuksia.

Ilveksen maalivahteina jatkavat kokenut joukkueen kapteeni Mika Hilander sekä 17-vuotias Eetu Huuhtanen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.