Manchester Cityn ja Barcelonan entinen keskikenttäpelaaja Yaya Touré on vetäytynyt sunnuntaina pelattavasta hyväntekeväisyysottelusta useiden valitusten myötä, kertoo The Independent.

Touré, 37, lähetti lehtitietojen mukaan pelaajien ryhmäkeskusteluun videon alastomasta naisesta kylvyssä ja tarjoutui palkkaamaan 19 seksityöläistä joukkuekavereilleen.

The Sunin mukaan Soccer Aid, Unicefin vuosittain järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, sai lukuisia valituksia Tourésta ja muut pelaajat kritisoivat hänen käytöstään perjantaina hotelliaamiaisella.

Soccer Aidin tiedottaja vahvisti, että yksityisessä ryhmäkeskustelussa jaettiin ”sopimatonta sisältöä”. Tiedottaja kuvaili Tourén tekoa harkintakyvyn pettämiseksi, mutta sanoi, että molempien osapuolien mielestä olisi parempi, jos Norsunluurannikon entinen maajoukkuepelaaja ei pelaa sunnuntain näytösottelussa.

– Viesti poistettiin nopeasti ja kaikilta pyydettiin anteeksi. Unicefin Soccer Aid on keskustellut tapahtuneesta asianomaisen yksilön kanssa ja hän on päättänyt olla osallistumatta tämän vuoden tapahtumaan, kommentoi tiedottaja Independentin mukaan.

Touré pahoitteli toimintaansa lauantaina sosiaalisessa mediassa.

– Haluan pyytää anteeksi kaikilta Soccer Aidin parissa toimivilta sopimatonta vitsiä, jota kadun syvästi. Se oli tarkoitettu vitsiksi, mutta minä en ottanut muiden osallisten tunteita lainkaan huomioon.

– Poistin vitsit minuuttien sisällä ja pyysin välittömästi anteeksi kaikilta ryhmässä.

– Haluan ottaa olosuhteista huolimatta täyden vastuun. Olen aikuinen mies, jonka ei pitäisi heittää tuollaisia vitsejä.

Yaya Touré

@YayaToure
I made an inappropriate joke that I regret deeply and want to apologise.

Please read my apology in full: