SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan FC KTP:n puolustaja Valtteri Vesiaho siirtyy espanjalaisen Haro Deportivon riveihin.

Vesiaho tulee allekirjoittamaan vuoden mittaisen sopimuksen Haron kanssa, eikä siihen sisälly ulosostoklausuulia. KTP ei tiettävästi saa 21-vuotiaan keskuspuolustajan lähdöstä siirtokorvausta.

Vesiaho matkustaa tämän viikon aikana Espanjaan allekirjoittamaan sopimuksensa Haron kanssa. Neuvottelut osapuolten välillä ovat kestäneet useita kuukausia, mutta nyt odotettu siirto ollaan viimein saamassa maaliin.

Haro Deportivo pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla. Joukkue nousi Segúnda División B:hen kauden 2018-19 päätteeksi ja oli viime kaudella sarjataulukon 10. sijalla ennen kuin sarja päätettiin keskeyttää vallitsevan koronaviruspandemiatilanteen takia.

[readmore from=Ykkönen]

Kyseessä on Vesiahon ensimmäinen siirto ulkomaille. Hänestä on tulossa joukkueensa ainoa ulkomaalainen pelaaja, mutta suomalaisväriä Espanjasta löytyy jo. Esimerkiksi Helmarien keskikenttäpelaaja Iina Salmi siirtyi heinäkuussa suurseura Valenciaan kaksivuotisella sopimuksella.

Vesiaho pelasi vuodesta 2015 vuoteen 2019 HJK:ssa, missä vastuuta kertyi 18 veikkausliigaottelun verran. Käpylän Pallon kasvatti oli mukana voittamassa myös kahta Veikkausliigan mestaruutta ja yhtä Suomen Cupia.

Kauden 2019 jälkipuoliskon Vesiaho pelasi Ykköstä TPS:ssä, josta matka jatkui pysyvällä siirrolla FC KTP:hen tammikuussa 2020. Vesiaho on pelannut yhteensä 23 ottelua Suomen poikamaajoukkueissa ja ollut kertaalleen mukana Pikkuhuuhkajien harjoitusleirillä Marbellassa.

Vesiaho on ainakin vielä maanantaina mukana KTP:n kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa SJK Akatemian Ykkösen 12. ottelukierroksella.