Maalin Chicago Firen verkkoon tehnyt Lassi Lappalainen ei ollut ainoa sunnuntain vastaisen yön suomalaisonnistuja MLS:ssä. Hyvässä vireessä oli myös New York City FC:n kapteeni Alexander Ring, joka haali peräti kolme maalisyöttöä NYC:n voitettua vieraissa MLS-tulokas Inter Miamin maalein 3-2.

Ring on pelannut joukkueensa avauskokoonpanossa kaikissa kauden 17 ottelussa, ja näistä 15:ssa täydet 90 minuuttia. Maaleja Ring on tehnyt kolme, mutta viime yön kolme maalisyöttöä olivat hänelle kauden ensimmäiset.

Ring pelaa MLS:ssä nyt neljättä kauttaan. Kaikkiaan hänellä on maalisyöttöjä kymmenen. Kun OptaJack -tilastopalvelu raportoi Ringin illan ensimmäisen maalisyötön olleen hänen MLS-uransa yhteensä kahdeksas, oli jokaisen näistä maaleista viimeistellyt eri pelaaja. Tuo taika tosin murtui, kun Ring syötti ottelussa Alexandru Mitritalle toisenkin maalin. Keskimmäisen Ringin maalisyötöistä hyödynsi ruotsalainen Anton Tinnerholm.

OptaJack⚽️

@OptaJack
8 - Alexander Ring's 8 @MLS assists have set up goals for 8 different teammates. Spread.

Ringin maalisyötöistä ylivoimaisesti komein oli loistava nappikeskitys romanialaiselle Mitritalle puolustuslinjan yli pelin 4. minuutilla. Muissa maaleissa ansio osumasta kuuluu enemmän maalintekijälle kuin syöttöpisteen saaneelle kapteenille.

New York Cityn toisessa maalissa Ring siirsi pallon viereensä Tinnerholmille keskiympyrässä ja tämä kirmasi yksin maalintekoon. Kolmannessa maalissa puolestaan Mitrita ravasi yksin pallon kanssa koko kentän poikki omalta rangaistusalueelta asti.

Ottelun maalikoosteen voi katsoa alta. Pelin kaikki viisi maalia syntyivät ensimmäisellä puoliajalla, eikä Inter Miami johtanut peliä kertaakaan. Isäntien molemmat maalit tykitti skotlantilainen Lewis Morgan.

New York City FC

@newyorkcityfc
How we got the job done in Florida 🎥 #ForTheCity

Maaleja 29-vuotias Ring on tehnyt MLS-urallaan yhdeksän. New York City FC on MLS:n itäisessä konferenssissa 15 pelatun kierroksen jälkeen viidentenä, ja kiinni pudotuspelipaikassa.