Cristiano Ronaldo ja Italian urheiluministeri syyttävät toisiaan valehtelusta – portugalilaistähti kiistää rikkoneensa koronasääntöjä

© Kuva: Getty Images

Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo kiistää rikkoneensa koronavirussääntöjä.

Ronaldo, 35, sai aiemmin tällä viikolla positiivisen tuloksen koronatestissä ja joutui vetäytymään Portugalin joukkueesta kesken maaottelutauon. Hän ei kuitenkaan jäänyt karanteeniin Portugaliin, vaan lensi yksityiskoneella takaisin Italiaan.

Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora kommentoi torstaina, että Ronaldo saattoi rikkoa koronasääntöjä palatessaan Torinoon positiivisen testituloksen jälkeen. Portugalilaistähti sanoi kuitenkin seuraavana päivänä Instagram-videollaan, että hän teki kaiken niin kuin piti.

– Täällä Italiassa on eräs herrasmies, jonka nimeä en mainitse ja joka sanoo, etten totellut protokollaa. Se on yksinkertaisesti valhe, sanoi Ronaldo ESPN:n mukaan.

– Seurasin kaikkia sääntöjä ja seuraan jatkossakin. Minulla on puhdas omatunto. Sain kaikkeen tekemääni luvan.

– Minusta sanotaan, että rikoin Italian lakia ja tein sitä ja tätä… Ne ovat kaikki valheita.

– Me teimme kaiken oikealla tavalla – Portugalista lähtemisen, ambulanssilennon, Torinoon saapumisen. En ollut tekemisissä kenenkään kanssa.

Spadafora vastasi Ronaldolle uutistoimisto ANSA:n haastattelussa.

– Tiettyjen pelaajien kuuluisuus ja taidot eivät oikeuta heitä olemaan ylimielisiä ja epäkunnioittavia instituutioita kohtaan ja valehtelemaan.

– Päinvastoin. Mitä tunnetumpi on, sitä enemmän pitäisi tuntea vastuullisuutta siitä, että ajattelee ennen kuin avaa suunsa, ja näyttää hyvää esimerkkiä.

Ronaldo on koronatartunnan takia sivussa ainakin Juventuksen kahdesta seuraavasta ottelusta.