Cristiano Ronaldon mahdollista koronaprotokollan rikkomista tutkitaan – Italian urheiluministerikin jyrähti

© Kuva: Getty Images

Cristiano Ronaldolta on jäänyt koronatartunnan vuoksi lokakuussa jo useita otteluita väliin. Hän pelasi vielä maalittomissa maaotteluissa Espanjaa ja Ranskaa vastaan, mutta joutui jäämään sivun Portugalin 3-0 -voitosta Ruotsista 14. lokakuuta saatuaan positiivisen Covid-19-testituloksen.

Seuraavaksi 35-vuotias supertähti oli sivussa Juventuksen tasapelistä Crotonea vastaan, 2-0-voittoon päättyneestä Mestarien liiga -avauksesta Kiovan Dyamon vieraana, sekä saatuaan uusintatestistäkin positiivisen tuloksen, myös eilisestä 1-1-tasapelistä Hellas Veronaa vastaan.

Cristiano Ronaldo on hyvin lähellä joutua sivuun myös keskiviikon huippuottelusta Barcelonaa vastaan, jota moni odottaa vesi kielellä hänen ja Lionel Messin jälleennäkemisenä. Tiistaina otettava koronavirustesti ratkaissee lopullisesti Cristiano Ronaldon pelikelpoisuuden.

Sitkeä koronatartunta ei kuitenkaan ole Cristiano Ronaldon ainoa huoli, sillä Goal kertoo, että Juventus-hyökkääjä joutuu tutkintaan myös mahdollisesta koronaprotokollan rikkomisesta. Cristiano Ronaldo lensi yksityiskoneella takaisin Italiaan saatuaan maaottelutauolla koronatartunnan, ja nyt tuo ratkaisu saattaa tuoda pelaajalle rangaistuksen.

Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora epäili jo lokakuun puolivälissä Cristiano Ronaldoa protokollan rikkomisesta, jos hän teki matkustuspäätöksen ilman terveysviranomaisten lupaa. Nyt Spadafora vahvisti, että tapaus on edennyt viralliseen tutkintaan.

– Cristiano ei noudattanut protokollaa. Liittovaltion syyttäjä tutkii asiaa, Spadafora totesi Rai Trelle.

– Virus on opettanut meille, ettei kellään ole erivapauksia. Tietysti kaikki yrittävät noudattaa protokollaa mahdollisimman hyvin, mutta viime kädessä ainoa ratkaisu on pysytellä kotona.

Spadafora sanoi, ettei hän ole keskustellut asiasta Cristiano Ronaldon itsensä kanssa. Protokollarikkomusta hän pitää kiistattomana ja siksi Torinossa on nyt käynnistetty tutkinta. Cristiano Ronaldo itse kiisti 16. lokakuuta Instagram-postauksessaan syyllistyneensä mihinkään.

– En rikkonut protokollaa. Minun väitetään rikkoneen Italian lakia, mutta se on vale. Juttelin joukkueeni kanssa, sillä meillä on vastuu toimia oikein. Kaikki tehtiin luvan kanssa, Ronaldo kirjoitti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.