24-vuotias Rasmus Karjalainen siirtyi elokuun lopussa hollantilaisesta Fortuna Sittardista lainapestillä ruotsalaisen Örebrohon. Allsvenskanissa Karjalainen on löytänyt nopeasti saman tehokkuuden, jolla hänet Veikkausliigastakin muistetaan.

Karjalainen pelasi tänään kahdeksannen Allsvenskan-ottelunsa ja teki neljännen maalinsa. Ensimmäisissä kolmessa pelissään suomalainen pelasi (Transfermarktin tilastojen mukaan) yhteensä vain kahdeksan minuuttia, mutta tehoja alkoi ropista, kun Karjalainen löysi tiensä avaukseen. Kaikki neljä maalia ovat syntyneet viimeisissä neljässä ottelussa. Lisäksi suomalaiselle on merkitty yksi maalisyöttö.

Tänään Karjalaisen maali oli Örebron avausosuma ottelussa, jossa kaatui Helsingborg maalein 3-2. Karjalainen pelasi 72 peliminuuttia.

Örebrolla on pelaamatta vielä viisi sarjaottelua, ja se on 16 joukkueen sarjassa yhdeksäntenä. Neljän maalin Karjalainen on joukkueen sisäisessä maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla, vaikka tuli ryhmään vasta kauden puolivälin jälkeen. Örebron ylivoimaisesti paras maalintekijä on ollut 11 maalia tehnyt Nahir Besara, jonka maaleista kaksi syntyi tänään.

Karjalainen teki neljän liigamaalinsa lisäksi maalin myös keskiviikkona pelatussa Ruotsin Cupin karsintaottelussa. Örebro kaatoi vieraissa kolmannen sarjatason IFK Haningen 2-1 ja selvitti tiensä helmi-maaliskuussa pelattavaan lohkovaiheeseen.