Meneillään olevalla maaottelutauolla kaikilla Veikkausliigan joukkueilla piti olla pelattuna 18 ottelua, jolloin jäljellä olisi enää neljä täyttä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Koronapandemia puuttui kuitenkin peliin.

Ensin siirtyi ottelu TPS-SJK turkulaisjoukkueessa todetun koronatartunnan takia. SJK oli jo ehtinyt matkustaa Turkuun, kun päätös ottelun perumisesta tehtiin.

Nyt kysymysmerkki leijuu rästiottelu KuPS-HIFK:n yllä. Ottelu pitäisi pelata torstaina Kuopiossa, mutta HIFK:n joukkueen kanssa tekemisissä oleva henkilö on altistunut koronavirukselle. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Kyseinen henkilö on käynyt koronavirustestissä, jonka tuloksen odotetaan saapuvan keskiviikkoiltaan mennessä. Mikäli tulos on positiivinen, saatetaan torstain ottelu joutua perumaan.

– Jos saamme illalla tiedon, että testatulla on positiivinen tulos, niin silloin joukkue saattaa joutua kahden viikon karanteeniin, emmekä voisi pelata torstain peliä, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström vastasi Ilta-Sanomille.

Toinenkin ”joukkueen ympärillä oleva henkilö” on altistunut koronavirukselle. Hän on ollut eristyksissä joukkueesta heti epäilyn tultua ilmi. HIFK:n toimisto suljettiin jo aiemmin erään toimistohenkilökunnan jäsenen saatua koronatartunnan.

[readmore from=Veikkausliiga]

HIFK lähtee jo matkaan kohti Kuopiota ennen koronalle altistuneen henkilön testituloksen varmistumista.

Tiedossa on jo aiemmin, että KuPS joutuu otteluun ilman virolaispuolustaja Artur Pikkiä. Pikk viettää reilun viikon Viron maajoukkueen mukana Tallinnassa.